Laatste nieuws AV Zaanland

Reanimatie/AED avonden voor trainers en vrijwilligers

AED aanwezigDit jaar alweer voor de 7e keer zal René Stuten een aantal Reanimatie / AED avonden inplannen. Omdat er ten opzichte van verleden jaar geen veranderingen zijn, wil hij het dit jaar iets anders aanpakken : twee inloopsessies per avond de 1e om 19:00 uur en de 2e rond 20:30 uur.

Je hoeft dan maar maximaal 15 – 20 minuten aanwezig te zijn ( mag uiteraard langer als je daar behoefte aan hebt) De opzet is dan om een slachtoffer te benaderen volgens het gangbare protocol, buik-rug draaien, controle ademhaling en bewustzijn en vervolgens alarmeren, de Reanimatie starten en zorgen dat de AED ter plaatse komt en deze tevens zelf ook aansluiten. In deze setting ben je dan +/- 6 minuten (met onze conditie moet dat zeker lukken) aan het reanimeren.

De volgende avonden heeft hij hiervoor gepland : Maandag 20 April en 18 Mei en vervolgens op de woensdagen 22 en 29 April + 6 en 20 Mei. Door op deze manier te werken heeft hij waarschijnlijk niet alle avonden nodig, en kost het jullie ook niet een hele avond. Geef wel meerdere mogelijkheden aan hem door, zodat hij e.e.a. goed kan inplannen.

Hij hoort graag van jullie via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

reanimatie