Laatste nieuws AV Zaanland

Jan de Boer lid in de Orde van Oranje-Nassau

Onze Jan de Boer, al meer dan 45 jaar vrijwilliger bij AV Zaanland, is vandaag door burgemeester Geke Faber benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Met het smoesje dat er een belangrijke vergadering op het stadhuis zou zijn over de subsidiering van het baanonderhoud, is Jan naar het stadhuis gelokt. Zijn dag liep echter anders...

 "Het heeft Zijne Koninklijke Hoogheid behaagd Jan de Boer te benoemen tot Lid lid in de Orde van Oranje-Nassau" sprak burgemeester Geke Faber hem toe.

Samen met negen andere Zaankanters kreeg Jan op 24 april deze koninklijke onderscheiding. In 2011 werd Jan de Boer al benoemd tot Erelid van AV Zaanland.

Jan de Boer is al vanaf zijn 17e (?) lid van AV Zaanland en al snel nam hij taken als vrijwilliger op zich. Jan is al zeker 45 jaar vrijwilliger bij AV Zaanland en heeft daarnaast (heel) hard gelopen bij AV Zaanland. De laatste jaren zat Jan in de stichting baanonderhoud en maakt hij deel uit van de ‘Mopperploeg’ die voor een groot deel verantwoordelijk is voor het onderhoud aan baan en kantine/kleedkamers/krachthonk.

De laatste weken is Jan ook bezig geweest met het weer op poten zetten van het jurykorps en wil hij juryleden vinden die willen doorgroeien naar scheidsrechter of zelfs naar wedstrijdleider. Wat met onze vergrijzend jurykorps hard nodig is. Er staan in ieder geval al twee namen op zijn lijst. Eén daarvan is die van hemzelf, de andere van nog een Zaanland icoon namelijk Peter Scheijde.

Jan is een atleet van de oude stempel, jaren lang hard trainen en wedstrijden lopen. Door blessures is het er de laatste tijd niet veel van gekomen maar die tijd overhield heeft hij gestoken in Zaanland. Het gaat Jan aan het hart dat AV Zaanland steeds meer een loopvereniging wordt en dat de klassieke atletiek een beetje ondersneeuwt in de grote groep lopers. Vandaar ook zijn poging het jurycorps weer op oorlogssterke te krijgen zodat AV Zaanland weer wedstrijden kan gaan organiseren op ‘zijn’ baan.

Wij feliciteren Jan met deze verdiende onderscheiding!

Zie ook het persbericht van de gemeente Zaanstad:
Lintjesregen in Zaanstad