Laatste nieuws AV Zaanland

Damloop, clubkampioenschappen, de tijgers van half zeven

Goedemorgen allemaal,

Allemaal bekomen van het jaarlijkse feestje?

Lopend van Amsterdam naar Zaandam, kijkend langs de kant, of voor de tv, of genieten van een rustige dag elders in de zaanstreek? Helaas is een enkeling last minute geveld door griep/koorts, maar hopelijk niet te ziek om te genieten van de rapportage op tv.

Wat mij betreft was het weer een feestje, wat een topdag gisteren!

En op dat feestje en beleven van een topdag wil ik even terugkomen.

Op zaterdag 3 oktober is er ook een feestje en hopelijk qua weer en sfeer een topdag bij AV Zaanland. Dan zijn er namelijk de clubkampioenschappen!

TijgerIedereen denkt dan aan de jeugd, en dat klopt die zijn er ook in grote getale, maar:... de clubkampioenschappen zijn er ook voor jullie: de tijgers van de half zeven groep! (en alle andere Zaanland leden [noot van de redactie])

estafette

Weten jullie dat er officiele tijdswaarneming is? En dat de groep van Valentijn waar o.a. de bekende Henk Vos traint, de clubkampioenschappen opent met de 4 x 800 meter estafette?
En ik dacht: wat die groep kan, dat kunnen wij toch ook?
Dus: wie wil er wel meedoen met de 4 x 800 meter estafette?
Iedereen, dus echt iedereen! mag zich opgeven, via mij of Joke. Joke stelt teams samen, en dan laten we zien wat voor plezier de tijgers van half zeven hebben in sporten!

De dag begint tussen half 11 en 11 uur. Er wordt gestart met de estafette.

De hele familie kan meedoen!
De hele familie kan meedoen!

De dag sluit af (tussen 2 en 3 uur) afhankelijk van aantal deelnemers, af met een andere geweldige uitdaging voor onze groep: de wisselestafette. 8x100 meter. Deze wordt op het rechte stuk gelopen van de atletiekbaan. In totaal wordt er 8 x heen en weer gelopen door een team van 8 deelnemers.
Het opgeven kan van te voren, of op de dag zelf nog door de deelnemers. Leuk is dat aan deze wisselestafette iedereen, dus ook familieleden mee kunnen doen. (weten jullie bijvoorbeeld hoe groot de familie Bijvoet is? Dat kan al een team op zich zijn!). Ook de kinderen/kleinkinderen kunnen op deze manier meedoen, en alvast een kijkje nemen op ons mooie complex.

Tot slot: een aantal van jullie heeft ze al gepast en zelfs besteld. Er zijn AVZaanland truien, ook wel hoodies genoemd. Dat is een sweater met een capuchon en twee zakken. De kleur is AVZaanland groen. Voorop komt het logo, en achterop komt je naam.
Kosten 28 euro, echter AVZaanland vergoed 8 euro, waardoor de totaal prijs op 20 euro uitkomt. Leuk toch? Na het sporten een warme AVZaanland hoodie aan.

Hoe te bestellen? Komende dinsdag en donderdag bij de training.

Samenvattend:

  • Geef je op voor de 4x800 meter bij Joke Bijvoet en Ans Bakker
  • Geef je alvast op voor de wisselestafetten bij Joke Bijvoet en Ans Bakker
  • Of stel met elkaar en familie een team van 8 personen op, en kom 3 oktober op tijd naar de baan, en geef je op
  • Lijkt het je leuk: bestel een hoodie

We laten 3 oktober toch wel zien hoe leuk en sportief wij zijn? (en misschien lopen we de groep van G.Valentijn er met zn allen uit? of we erkennen sportief onze meerder)

Met vriendelijke en ik hoop inspirerende groet, Ans Bakker