Laatste nieuws AV Zaanland

Een weekeindje AV Zaanland (clubkampioenschappen/79e Jagersplasloop).

Maanden van te voren is alles in gang gezet om de clubkampioenschappen te kunnen organiseren. Datum vastgezet, onderdelen bepaald, jury gezocht, net als het kantinepersoneel, reclame gemaakt via de site en via mond op mondreclame.

De wedstrijdadministratie voorbereid, inschrijving mogelijk maken etc. etc..

Vrijdagavond en zaterdagmorgen was de baanploeg al in actie om de baan wedstrijdklaar te maken en ook de ET (elektronische tijdwaarneming) was ruim op tijd aanwezig om de boel op te bouwen.

Zaterdag voor negen uur waren de eerste atleten al op de baan. Zij kwamen voor hun Start to Run training die om 9 uur zou beginnen. Wandelen, inlopen, oefeningen, loopscholing en dan meerdere minuten lopen en daarna nog uitlopen en rekken.

 

Foto © René Bouwmeester

Voordat de laatste ‘Start to Runners’ de baan hadden verlaten waren de eerste atleten voor de clubkampioenschappen al aan het inlopen. Vooral, met respect gesproken, waren het de oudere lopers die rondje na rondje bezig waren hun lichaam op te warmen om zich voor te bereiden op hun 800 meter tijdens de 4x800 meter estafette. Van tevoren was niet duidelijk hoeveel teams er op zouden komen dagen en de organisatie was dan ook blij verrast dat er 8 teams van start zouden gaan. Na enige uitleg over het hoe en wat van de estafette, het indelen van de ploegen in banen en het voorzien van de eerste lopers van een estafettestokje ging de estafette iets verlaat van start. Het inmiddels aanwezige publiek en de aangekomen overige deelnemers aan de clubkampioenschappen zagen 8 lopers hun rondjes lopen, fanatiek aangemoedigd door  de rest van het team.

Foto © Merit Ruys

Tegelijkertijd was er op het veld begonnen met het verspringen voor diverse groepen.

De kop was er af, de rest van de (mooie) dag liep de wedstrijd, mede dankzij het goede voorwerk, het goede weer, de jury, de overige vrijwilligers en natuurlijk de atleten vlot en, voor zover ik (René Bouwmeester) het weet, zijn er twee clubrecords verbeterd, een estafetterecord bij de pupillen en bij het hoogspringen is een clubrecord met een cm verbeterd naar 1,25 meter.

Na de prijsuitreiking werd nog afgesloten met twee series pendelestafette, waar o.a. pupillen en trainers het tegen elkaar opnamen. In beide races was het tot het einde spannend, de eerste race was het decimeter werk, in de tweede was het tot de laatste wissel spannend. Helaas ging er een stokje op de grond en kon het team dat de eerste race won er ook nu met de overwinning van door gaan.

Foto © Merit Ruys

Ondertussen was de baan zo goed als leeg, atleten en publiek waren weer op weg naar huis, net als de ET en de baanploeg, die, met hulp, al het wedstrijdmateriaal weer van de baan en het veld had opgeruimd, het wedstrijdsecretariaat deed de deur dicht en in de kantine werd alles opgeruimd en zo nodig schoongemaakt.

De uitslagen en de foto’s staan ondertussen op de site of zijn via de site te vinden.

Zondag zijn een aantal mensen al weer vroeg in touw om het parcours voor de 79e Jagersplasloop uit te zetten en de inschrijving mogelijk te maken.

Om 11 uur gaan een groot aantal van de lopers van een dag eerder weer van start, nu voor een 1,8, 4,5 of een 10 km. Jelmer de Gauw, Pien Bakker, Niels Anders, Jeske van der Pal, Joost van Galen en Isabelle Jordan zijn bij de mannen/jongens en vrouwen/meisjes en op de diverse afstanden als eerste over de finish.

Foto © Willy Maten

Na iets meer dan 65 minuten komen ook de laatste lopers over de  streep en als al het materiaal van het parcours af is en bij de inschrijving alles is opgeruimd gaan ook de laatste mensen naar huis.

Aan het eind van de middag is ook de uitslag van deze loop verwerkt en net als de link naar de foto’s op de website geplaatst.

Ook de laatste tussenstand van het loopklassement staat al op de site en er gaat een nieuwe ploeg aan het werk om zondag 11oktober van de Zaanse Schansloop ook weer een succes te maken.

Geniet nog even na met de foto’s en van je uitslag van de clubkampioenschappen en de 79e Jagersplasloop en ……..

Tot zondag?!