Laatste nieuws AV Zaanland

Herinnert u zich deze nog

Herinnert u zich deze nog?Elke keer als je van het clubgebouw de baan oploopt kom je hem tegen, het bord met de baanregels. We lopen hem achterloos voorbij maar er staat belangrijke informatie op om de training leuk en vooral ook veilig voor iedereen te houden.
Tempotraining in baan 1 en 2, daar wordt zo nu en dan regelmatig de hand mee gelicht als grote groepen zich over de baan bewegen en gezellig met elkaar willen blijven praten. Dan komen 20/30 lopers voorbij in baan 1 t/m 3, op de hielen gezeten door een groep van 20/30 lopers die net even sneller lopen en er breed omheen gaan en zo uitwaaieren naar baan 4 en soms hoger, waar net een dodelijk vermoeide loper even aan het uitjoggen is na zijn snelle tempo op weg naar zijn volgende tempo met gevolg dat hij bijna overhoop gelopen wordt en uitwijkt naar baan 5 en weer bijna in de rug gelopen wordt door een sprinter die denkt vol een 200 meter te kunnen lopen en dus moet uitwijken naar baan zes waar hij denkt veilig en snel door te kunnen lopen maar hij vol in een groepje inlopers dreigt te lopen, die vervolgens begiinen te mopperen dat hij/zij beter moet uitkijken zich niet beseffend dat baan 5 en 6 NIET is om in te lopen maar voor loopscholing, sprint, horden en oefeningen bedoeld is.
Let vooral op in baan 5 en 6, er kunnen hordes staan en sprinters/hordelopers lopen regelmatig ruim 25 km/uur en kunnen niet snel stoppen, tenzij ze tegen je aanlopen.

Lees als je de volgende keer de baan opgaat eens het bord met baanregels en probeer je aan de regels te houden, niet alleen voor jouw veiligheid en plezier maar zeker ook voor die van een ander. Dus loopt niet te breed als je tempo's loopt, uitlopen tussen de tempo's in baan 3 en 4 (dus niet uitwaaieren naar baan 5 en 6 waar je mogelijk omvergelopen wordt door een sprinter of hordeloper) en zeker als je zelf niet aan het sprinten/hordenlopen bent kijk uit als je baan 5 en 6 kruist en ..... inlopen op het gras om de baan of op de ronde om de baan. Zo houden we het trainen voor iedereen gezellig en zo veilig mogelijk.