Laatste nieuws AV Zaanland

Je weet het pas tot…

Zo aan de vooravond van de ledenvergadering zou ik graag vooraf een hulde willen brengen aan alle vrijwilligers. Deze zijn op geweldige wijze in het zonnetje gezet met een fantastische georganiseerde  high-tea. Prachtig versierd, en geweldig verzorgd door…. Jawel vrijwilligers ☺

Ooit ben ik erin gerold, mijn meiden trainen bij Zaanland, en ik dacht: “ach, als ik er toch ben, kan ik wel iets doen…” en zo zijn er veel ingerold. Met het erbij inrollen komt ook het: ons-kent-ons gevoel erbij. Het is gezellig, er wordt een kopje thee gedronken, er worden wat nieuwtjes uitgewisseld, er is bezorgdheid naar elkaar en bij alle verbeteringen of fijne gebeurtenissen komt er heus trots gevoel op “ons cluppie”.

De vereniging draait niet zonder vrijwilligers. Wie kent er niet Henk Vos? Het is meer dan een paar uur lachend bij de finish staan, tijdens de bekende AV Zaanland loopjes. Twee, drie uur  van te voren begint de opbouw met spullen die de dag ervoor zijn verzameld. Dan nog de het opruimen, gegevens verwerken, de vergaderingen, de mailings enz. 

Wie kent niet de mopperploeg? Misschien hebben jullie ze wel eens horen mopperen, echter wat gebeurd er achter de schermen op de vrijdagen? Het onderhoud van de baan, het opknappen van het krachthonk (en wat is dat mooi geworden, en dank voor de mooie apparatuur), klaarzetten van de baan bij wedstrijden en dan heb ik het nog geeneens over het meedenken met iedereen die nog niet helemaal ingeburgerd is.

Er zijn kleine en grote taken die gedaan worden door vrijwilligers, maar waar is een vereniging zonder wegwijzers bij een hardloopwedstrijd? Of juryleden tijdens wedstrijden? Ook is het toch wel fijn als de kantine bezet is tijdens trainingen voor leden en ouders voor een kopje koffie/thee. En hoe komt dit stukje op de website zonder webteam?

O, en dan de (jeugd)trainers, die hebben het toch wel heel makkelijk, 2x per week een uurtje trainen geven, op tijden dat vaak de kinderen ook nog trainen… zo moeilijk kan dat toch niet zijn?  Ook hier een kijkje achter de schermen (weet ik uit betrouwbare bron). Het klaarzetten van te voren, het opruimen achteraf, het bijhouden van administratie, vergaderingen, bijscholingen, overleg achter de schermen voor de trainingen, de woensdagavond competitie, mee met trainingsweekend, competitie- en cross wedstrijden….

Laat ik eindigen met het bestuur. Zo aan de vooravond van de ledenvergadering, weet ik dat er overuren gedraaid zijn. Alle stukken op tijd af krijgen, laten controleren, met elkaar overleggen, en dat gaat alleen nog maar over de ledenvergadering. Maar als ik denk aan de hoeveelheid mail per dag, moeilijke vragen waarbij elke vraag uitzoek werk met zich meebrengt. 

Er zijn echt nog  veel en veel meer vrijwilligers, die grote en iets minder grote taken voor “onze club” vervullen. 

Voor alle vrijwilligers geldt hetzelfde: je weet het pas tot je het doet.

Het kost je tijd, soms zelfs veel tijd. Daar staat een warm onthaal in de “AV Zaanland community” tegenover ☺, en het mooie is: er is altijd plaats voor nieuwe leden in de AV Zaanland community!