Laatste nieuws AV Zaanland

Wordt AV Zaanland A & P V Zaanland of toch A & JdeB V Zaanland?

Op de woensdagochtend wordt er normaal gesproken (hard)looptraining op de baan gegeven. Maar sinds enkele weken wordt er ook met ballen geworpen in de kogelbak. En dan bedoelen we ook geworpen. Lopers die geblesseerd zijn of even te ziek, zwak en misselijk om met de looptraining mee te doen komen naar de baan om een balletje te werpen in de kogelbak. Zij beoefenen daar één van de vakantiesporten bij uitstek Petanque,

een jeu de boules variant. Deze sport is de laatste tijd in opmars en een prima sport om buiten lekker een frisse neus en een dagelijkse portie beweging te verkrijgen.

Gelukkig voor de looptrainer zijn er weinig blessures en is het overgrote deel van de woensdagochtendgroep fit genoeg om mee te doen aan de looptraining maar de jeu de boules spelers kunnen nog wel wat medespelers gebruiken. Dus heb je zin om een keer mee te ‘jeu de boulen’ kom dan op de woensdagochtend een keer langs (en neem je eigen jeu de boules ballen mee). Aanvang zo rond de klok van 9:15 uur tot ongeveer10:30/10:45 uur.

Bij voldoende belangstelling wordt er gekeken of er een mogelijk is om één of meer (betaalbare) jeu de boulesbanen op het AV Zaanlandterrein aan te leggen. Misschien is het dan wel nodig om de naam van de vereniging aan te passen naar Atletiek & Petanque Vereniging Zaanland of Atletiek & Jeu de Boules Vereniging Zaanland. Wie weet.

René Bouwmeester