Nieuw! De Swiss ball bij AV Zaanland!

De Swiss ball is een opgeblazen bal ook wel een exercise ball genoemd. Swiss balls bestaan er in verschillende vormen en maten. Het zijn effectieve hulpmiddelen waar je goede, uitdagende oefeningen mee kunt doen. Dit kunnen veel verschillende oefeningen zijn, voor zowel je benen, je armen, je rug, je buik, en de zogenoemde core-stability!

De Swiss ball is uniek door zijn instabiele karakter en is om die reden dan ook een meerwaarde voor het krachthonk. Trainen met een swiss ball zorgt voor het verbeteren van je balans en coördinatie.

Swiss ball oefeningen

Welke swiss ball oefeningen zijn dan goed voor je? Er zijn zoveel verschillende oefeningen, dat het voor iedereen zal verschillen. Probeer ook gewoon eens lekker te varieren! Denk aan bijvoorbeeld uitvalspassen, waarbij je je achterste voet op de swiss ball laat rusten, of een plank (zowel met de arm- als afwisselend met de voeten steunend op de bal) of de 'seated swiss ball leg raise', waar je heel goed je balans moet bewaren en zodoende de kleine spieren van de rug en buik traint.

Kijk voor de verschillende oefeningen eens 'gewoon' op Google, of op YouTube. Mocht je vragen hebben of een oefening voor jou geschikt is, of wil je eens een demonstratie? Laat het mij dan even weten. Ik ben elke dinsdagavond op de baan aanwezig. Kunnen we samen trainen..

Heel veel plezier ermee!

Sportieve groet,
Jordi van Zelst