Migratie

Je nadert ondertussen die befaamde Sara of Abraham. Het jarenlang trainen op de dinsdag en donderdag op de baan bij AV Zaanland ging je altijd zo gemakkelijk af. Met hoge snelheden hing je in de bochten en die prachtige, krachtige, reactieve pas op de voorvoetjes was een lust voor het oog. Wat een lekker gevoel toch om met zo ogenschijnlijk veel gemak te kunnen lopen.

Dat was vroeger, tegenwoordig gaat het iets minder gemakkelijk. Alhoewel, je loopt nog wel hele dagen lang op je tenen over de werkvloer. Als je vluchtig kijkt zie je nog wel wat terug wat zou moeten lijken op een reactieve voet. Als je langer kijkt dan kom je al snel tot de conclusie dat jij toe bent aan een hele lange vakantie. Je podoloog heeft het zelfs over migratie.

Migratie? Dat zou fijn zijn zeg, lekker weg van de zorgen op het werk, op naar het betere leven. Een wijntje erbij, uitzicht over glooiende groene Toscaanse heuvels en in de avond een prachtig ondergaand zonnetje. Wat een fijne vent die podoloog.

Je hebt je aandacht weer bij de podoloog. Meneer, dit is wat we migratie noemen. Sorry? De podoloog legt uit. Onder je voet zit onder andere een laagje vet, dit laagje vet wordt ook wel capiton genoemd. Het zit daar met een reden, het is schokdempend en geeft bescherming aan o.a. de botten van uw voeten. Bij u zit er onder de kopjes van uw (voor)voet geen vet meer, het vet is naar voren verschoven, dit verschuiven heet ‘migratie van het vet’ en dat is waarom u pijn heeft net voor de tenen onder uw voet. Maar de podoloog kan voor u een zool ontwikkelen die drukontlastend werkt. Dan kunt u straks ook weer heerlijk lopen bij uw geliefde club AV Zaanland.