Laatste nieuws Baanatletiek

Weekend 11 en 12 mei is proeve van bekwaamheid voor baanatletiek bij AV Zaanland

De moeder der sporten is atletiek; lopen, springen en werpen zijn de hoofdonderdelen.
In het weekend van 11 en 12 mei valt dat alleemaal te bewonderen bij AV Zaanland.Daar wordt dan door 80 jonge atleten gestreden om de ereplaatsen voor de MEERKAMP CD junioren.

Dit is een competitie voor 4 categorieën te weten jongens en meisjes D (leeftijd 12-13 jaar) en jongens en meisjes C (14-15 jaar). Iedere atleet ‘doet’ 6 – 8 atletiekonderdelen welke zijn verdeeld over 2 dagen. Voor veel van de jonge deelnemers is dit hun eerste ‘volle’ meerkamp en daarmee een test van hun bekwaamheid.

Jelmer de Gauw wordt tot de ZAANSE favorieten gerekend bij de Jongens D, bij de Jongens C wordt Roy Deijkers genoemd hoewel ook Pim Leibrand daar voor een verrassing zou kunnen zorgen. Bij de meisjes C zijn (nog) geen uitgesproken plaatselijke favorieten aan te wijzen; bij de meisjes D wordt Suzanne Otto als kanshebster gezien.
Zowel jongens als meisjes zullen tijdens deze MEERKAMP te maken krijgen met serieuze concurrentie uit het hele land.

Tegelijk met deze inmiddels volgeboekte MEERKAMP worden in alle categorieën (pupillen t/m masters) ook nog enkele ‘’losse’’ onderdelen als sprint, horden en verspringen aangeboden; daarvoor worden 50 atleten en atleetjes bij de start verwacht.

Een hele klus..
Ga er maar eens aanstaan: sprints, horden, speerwerpen, discus, kogel, hoog – en verspringen en dat allemaal in verschillende wedstrijd categorieën, zijn de onderdelen die worden uitgevoerd. Logistiek gezien is dit toch op zijn minst een uitdaging om alles op tijd en correct te laten verlopen. Dat laatste geldt zeker ook voor de organisatoren en vrijwilligers als juryleden, ‘mopperploeg’, startgroep, EHBO, speaker, ET, wedstrijdsecretariaat en kantinebeheerders van deze 2-daagse wedstrijd. Zij verdienen op voorhand lof voor hun
inspanningen; nu de atleten nog….

Meer info https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/25156/ of http://www.avzaanland.nl/download/2019/CD_meerkamp_voor_website.pdf