Laatste nieuws Baanatletiek

De Instapgroep Middenafstanden is gestart!

Het plan om een Instapgroep Middenafstand te beginnen is haalbaar gebleken! 14 Zaanland leden hebben zich al aangemeld en de eerste trainingen hebben plaatsgevonden. Je kunt nog meedoen!

Tijdens de bij AV Zaanland gehouden informatieavond (vrijdag 12/12) zijn de ideeën door de hierbij betrokken enthousiaste trainers verder verduidelijkt aan de groepsleden en is met deze 'instappers' persoonlijk gesproken over hun verwachtingen en doelen.

De trainingen zijn, zo was de inschatting vooraf, zeer geschikt voor alle (beginnende en ervaren) lopers/loopsters en vooral bedoeld als kennisname. Het trainingsprogramma is van betrekkelijk korte duur (5 maanden).
De aangemelde leden sprak dit aan; de groep blijkt ook divers van samenstelling; er zijn loper/loopsters die al (zeer) lang lid zijn van de vereniging; anderen zijn dat sinds kort. Alle lopers/loopsters zijn ook lid van een van de loopgroepen (dinsdag/donderdag).

Wat houdt de training in deze Instapgroep MA in?

Er wordt 1 x per week gericht getraind op het verbeteren van loophouding en looptechniek van iedere deelnemer. Het worden inhoudelijk gevarieerde baantrainingen; voor de bijbehorende (korte) tempo’s/snelheidstrainingen worden deelnemers ingedeeld in gelijkwaardige groepen.
Het beoogde resultaat van de trainingen is dat hiermee gericht kan worden gewerkt aan het verhogen van de basissnelheid van de individuele leden.

De IMA groep traint elke vrijdag vanaf 19:00 uur bij AV Zaanland.
De trainingen eindigen in mei 2015; 3 nog te organiseren TEST wedstrijden op de baan zijn onderdeel van het trainingsprogramma.

Het trainingsprogramma wordt samengesteld door Alex Bouwmeester; tijdens de wekelijkse trainingen staan René en Alex Bouwmeester voor de groep.
De inhoud van de trainingen wordt gepubliceerd op de site van Zaanland.

De trainingen staan open voor alle leden van AV Zaanland. Ook als je niet of soms niet op vrijdag kunt trainen, dan kun je meedoen door het schema te volgen. Dit schema vind je op de pagina van de Instapgroep Middenafstand.

Aanmelden

Meld je nu aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..