Laatste nieuws Baanatletiek

2 plakken op NK Meerkamp indoor

Sophie Klumper Nederlands Kampioen en Rik Taam 3de van Nederland op de meerkamp.

NK Meerkamp indoorSophie Klumper is in Apeldoorn Nederlands Kampioen meerkamp geworden bij de dames. De pas eerste jaars senior pakte haar kans nu enkele toppers er niet waren. Sophie had 3 weken eerder al meegedaan aan een interland en ontpopte zich daar als kopvrouw van het team. Met het NK als haar 2de meerkamp in 3 weken was het vooral de vraag hoe het zat met de vermoeidheid en de vorm.

Direct bij de eerste 2 onderdelen liet zij zien dat het met de vorm wel goed zat. Met de 60m horde liep zij direct een persoonlijk record en ook het hoogspringen was met 1.73m goed voor een nieuw persoonlijk record. Het kogelstoten ging wat minder en bij het verspringen ging het ondanks de vermoeidheid eigenlijk best goed. Voor de 800m was al duidelijk dat haar de titel niet meer kon ontgaan en dat was maar goed ook, want tijdens de 800m werd toch wel duidelijk dat de vorige meerkamp nog in de benen zat. Maar voor Sophie was het de 6de titel op rij. Bij de meisjes B werd zij outdoor Nederlands Kampioen om vervolgens bij de A meisjes 2 maal indoor en 2 maal outdoor kampioen te worden. En nu is zij in haar eerste jaar als senior direct kampioen van Nederland.

Op de voorgrond Rik Taam
Op de voorgrond Rik Taam

Rik Taam begon de meerkamp wat moeizaam, de 60m viel wat tegen en ook de afstand bij het verspringen was minder dan verwacht. Maar Rik liet zien een vechter te zijn. Bij het kogelstoten zette hij een nieuw clubrecord neer en het hoogspringen ging weer als vanouds met 1.93m. De 2de dag begon goed met een pr op de 60m horden en een nieuw clubrecord bij het polsstokspringen van 4.30m. Na een goede 1000m van 2.44 stond hij op een 3de plek en morcht hij de bronzen plak ontvangen op het podium. Zijn totale punten was eveneens goed voor een clubrecord en de 15de plek allertijden op de ranglijst van Nederland. De 2 mannen voor hem zijn 2de jaars en volgend jaar als Rik sterker en gewend aan de nieuwe horden hoogte is kan hij zomaar voor goud gaan.

Uitslagen

Eindstand Sophie

Eindstand Rik