Laatste nieuws Baanatletiek

MILA en testloop 2 volgens Ruben Romkes

Na voor de tweede keer aan een zeer goed georganiseerde baanwedstrijd van onze club te hebben deelgenomen wil ik mijn daden maar eens omzetten in woorden.

Graag wil ik alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens deze baanwedstrijden. Zonder Henk Vos, Gerrit, Rene, Wim, Henk, Jan en alle anderen waar ik even niet op kan komen, zouden deze wedstrijden niet plaatsvinden. Echt geweldig dat jullie dit allemaal doen.

banaanOok wil ik Andre van de Pal nog even in het zonnetje zetten voor het ter beschikking stellen van een banaan en twee liga’s, dit heeft mij op de been gehouden gisterenavond.

En dan nu ook maar even een kort verslag van de avond;

Er waren veel deelnemers van de vrijdagavond MILA groep, dit is een hele leuke groep onder de bezielende leiding van Rene Bouwmeester, Alex Bouwmeester en Wim van der Poel. Deze groep staat open voor ieder niveau en is echt een aanrader. Er wordt veel aandacht besteed aan loopscholing, veel gelachen, maar ook fanatiek getraind. Er is veel persoonlijke aandacht en je hebt echt het idee dat je training krijgt van een personal coach. Mooi om te zien dat veel mensen uit deze groep iedere baanwedstrijd progressie boeken, maar nog belangrijker is dat het gewoon leuk is!

Er werd gestart met de 1000 meter en net zoals de vorige keer was dit weer een prooi voor onze super veteraan Ronald Wiering. Deze liet op overtuigende wijze de jonkies zien dat hij nog steeds onklopbaar is op de korte afstanden met een tijd van 2.55,10. Op gepaste afstand finishten Bas Thijssen en Mick Onrust met respectievelijke tijden van 3.02,30 en 3.02,40.

De 1500 meter was een prooi voor Alex Bouwmeester, na de eerste ronden Menno Brendeke op sleeptouw te hebben genomen ging de laatste ronde flink het gas er op en werd er een enorm gat geslagen met de concurrentie en finishte hij in een tijd van 4.27,80. Menno kwam op een mooie tijd van 4.42,60 uit en als derde finishte Mike Alders in een keurige 5.37,40

vermoeide loperOp de 3000 meter mocht ik zelf van start gaan. Onze nieuwe lid, Rowdy Speldenbrink, liet zien over veel talent te beschikken en in een paar weken al heel veel progressie te hebben geboekt. Alhoewel hij zijn snelle start aan het einde wat moest bekopen verbeterde hij zijn tijd van de vorige keer met een halve minuut naar 10.25,90. Vlak achter hem liet Jos Jacobsen ook zien veel profijt te hebben van de vrijdagavond training met een mooi persoonlijk record van 10.31,60. Zelf verbeterde ik mijn tijd van de vorige keer met een handvol seconden naar 10.19,40.

Op de 5000 meter gingen Joost van Galen en Eddy van Leeuwen samen aan kop. Joost liet zien op de goede weg terug te zijn na een blessure. Hij bouwde zijn wedstrijd keurig op en nam langzaam maar zeker afstand van Eddy. Toen deze de laatste twee ronden dichterbij kwam liet Joost zien dat het afzien hem ook weer goed afgaat. Hij pareerde de aanval met een mooie versnelling de laatste ronde en finishte in 17.26,20. Eddy verbeterde zijn tijd van de vorige keer naar 17.29,20 en Edgar Griffioen liet zien weer helemaal op de weg terug te zijn met een tijd van 18.04,60.

Kortom een bijzonder geslaagde avond en ik kijk alweer uit naar de volgende testwedstrijd van AV Zaanland.

Ruben