Laatste nieuws Baanatletiek

Richard Douma begint seizoen in Lisse met overwinning

Tijdens wedstrijden om de Ter Specke Bokaal in Lisse is met een tijd van 2:24:26 Richard het hele veld 1000 meters lopers te snel af geweest.

Lycurgiaan Tony van Diepen kon als haas de eerste ronde het gevraagde tempo nog wel aan maar door de stevige wind, windkracht 5/6, werd halverwege de tweede ronde duidelijk dat Tony te langzaam ging voor een snelle eindtijd. Richard, die meteen na de start de rug van de haas had gekozen om te schuilen, werd door meerdere atleten ingehaald. Hij veranderde zijn strijdplan, in plaats van voor een goede tijd te gaan ging hij voor de overwinning en liet de atleten voor hem de wind breken om in de laatste meters iedereen weer voorbij te gaan en de overwinning op te kunnen eisen. Vincent Hazeleger was de taaiste tegenstander maar op de finishlijn had Richard op hem een marge van 9 honderdsten van een seconde. Makkelijk ging het niet maar Richard kon de ontspanning in zijn tred houden en was tevreden met de overwinning.

Richard in actie op de 1000 meter (Foto © Alex Bouwmeester)
Richard in actie op de 1000 meter (Foto © Alex Bouwmeester)

De eerstkomende wedstrijd, 8 mei Hollandia Recordwedstrijden in Hoorn, loopt Richard een 800 meter. Doel dit seizoen is onder andere om de limiettijd te halen op de 1500 meter voor de Europese Kampioenschappen voor atleten onder 23 jaar. Om te worden uitgezonden moet Richard 3:43:00 of sneller lopen. Maar een jacht op de limiettijd wordt het niet. Door elke wedstrijd te gaan voor de overwinning moeten de goede tijden volgens Richard vanzelf komen.

Verslagje en uitslag 1000 meter op losseveter.nl

Richard na zijn overwinning (Filmpje op Vimeo)

Meer foto's van de race