Laatste nieuws Baanatletiek

EK onder 23. Zaterdag 16:40 uur achter de computer

logo Tallinn

Richard Douma heeft zich afgelopen donderdag geplaatst voor de 1500 meter finale op het EK voor atleten onder 23 jaar. In de tweede en laatste serie wist hij precies wat hij moest doen om zeker door te kunnen gaan naar de finale van zaterdag, een plaats bij de eerste vier.

Via een bekeken race kwam hij, toen het nodig was, van achteruit om als vierde en laatste direct gekwalificeerde te finishen in 3:45,54.
De winnaar van de serie werd de Duitser Marius Probst die 3:45,36 nodig had. In de eerste serie werd door Marc Alcala de snelste tijd gelopen, de Spanjaard liep een tijd van 3:43,40 en heeft een persoonlijk record staan van 3:41,97.

Richard gaat de finale bestaande uit 12 man in met de 10e tijd. Tussen de nummers één en twaalf zit, afgaande van hun tijden in de series maar 2,43 seconden.
Afgaande van de persoonlijke records ligt er iets meer tijd tussen de twaalf lopers. De op papier snelste loper Soufiane El Kabbouri uit Italië heeft een tijd van 3:39,17 op zijn naam staan en met 3:44,20 is Emanuel Rolim uit Portugal de langzaamste. Met zijn p.r. van 3:39.71 heeft Richard de tweede snelste tijd.
Of hij in de finale een plak pakt wordt afwachten, de tijden van de atleten liggen dicht bij elkaar en er zijn er meer die over een goede eindsprint beschikken.

Zaterdag 16:40 uur is de 1500 meter finale
Bekijk Live

Bezoek de officiële website

Richard Douma plaatst zich voor de finale

.be

 

Richard Douma na series from Losse Veter on Vimeo.