Laatste nieuws Baanatletiek

Revenilio Bommel “Nederlands Kampioen” bij de C-junioren

Bij het verspringen, tijdens de C-spelen in Amsterdam, is Revenilio knap eerste geworden. Aangezien er voor de C-junioren nog geen Nederlands Kampioenschappen zijn gelden de C-spelen als officieus Nederlands Kampioenschap.

verspringerSpannend was het wel. Zondagochtend werd er in 4 verschillende groepen door totaal meer dan 40 springers kwalificatie gesprongen. De eis was 5.70 meter of een plekje bij de eerste 12. Na een eerste mislukte sprong en een 2de ver voor de balk maakte Revi het nog spannend. Maar in zijn derde sprong liet hij de concurrentie direct zien dat er rekening met hem gehouden moest worden. Zijn 5.77 meter was genoeg voor in finale plek.

In de finale liet hij direct in de eerste sprongen zijn klasse zien. Met 5.93 meter zette hij direct de beste prestatie zien. Pas in de 4de poging ging er iemand voorbij met 5.94 meter. In de 5de en 6de poging liet de C-junior van Zaanland zien dat alleen hij recht had op de eerste plek. Met 6.05 meter en 6.08 meter liet hij de enige sprongen over de 6 meter zien.

Naast een prachtige titel ligt er ook een uitnodiging voor het C-interland. Volgende week zaterdag zal Revi te bewonderen zijn in Nederlands tenue en zal hij strijden tegen deelnemers uit West-Falen.