Laatste nieuws Baanatletiek

Zonnige C/D competitie op Zaanland baan op 27 mei jl.

Het is vreemd om door de poort van je vertrouwde club, bijna je tweede huis,  te lopen en daar de vlag van Lycurgus te zien wapperen.

Het veld is on-Zaanlands afgezet met rood-wit lint (maar daarom niet minder goed), en aan de zijkanten is al flink kampement gemaakt door de deelnemende verenigingen, beach-flags en tentjes in de diverse kleuren.

Het beloofde een zonnige dag te worden, en deze belofte werd ruimschoots nagekomen.

Verhitte atleten, veel drinken, en terwijl de zon genadeloos iedereen een teintje of roodheid bezorgde lieten de atleten zich niet kennen, de diverse onderdelen werden met opperste concentratie en maximale inzet afgewerkt.

De Zaanland atleten lieten zich van hun beste kant zien, mooie teamprestaties en individuele prestaties. De chronoloog was helaas niet zo mooi, en zo kon het voorkomen dat je soms ruim 4 klokuren had om je teamgenoten aan te moedigen…. Of zoals Mees dat je even hoog gaat springen, dan snel kogel stoten, weer terug hoog gaat springen, en weer terug om de kogel te stoten…. En dan toch de beste kogelstoot prestatie van de dag neerzetten! Klasse Mees!

Rick sprong maar liefst over 1.60 meter (3e) , Roy heel stabiel met 2 vierde dagprestaties, Pim haalde net de 1.35 niet bij het hoogspringen (4e), Zansi bekwaamt zich in het discuswerpen bijna 19 meter (2e), Jessamy sprong bijna 4.5 meter (4e), en zoals gezegd stootte Mees ruim 10 meter.  Daniël, Liv, Amy, Thor, Leon, Lieke, Luna, Lianne, Gwenn, Esther, Pien, en Evelijn haalden zoals gezegd het beste uit zichzelf en haalden de top 5 –net- niet.

C/D competitie, estafette (foto © EyepaddysPictures)

Helaas kwam niet iedere opgegeven atleet, wat jammer is om twee redenen:

    • Je benadeelt je team, de beste punten tellen mee, en we weten nu jouw score niet
    • Voor iedere opgegeven AV Zaanland atleet wordt startgeld betaald door AV Zaanland.

Het spreekt voor zich dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn waardoor je niet kunt komen, maar we hopen dat bij de laatste wedstrijd iedereen erbij is.

Dank aan de trainers die heen en weer holden, om de atleten nog een bemoedigend woord te geven, een laatste aanwijzing of iets te beloven als een prestatie behaald wordt

Fijn om te zien dat trainer Bob van een afstandje naar de prestaties zat te kijken, lekker in de schaduw, we hopen dat hij genoten heeft.

Dank ook aan alle andere vrijwilligers, materialen die weer piekfijn in orde waren, de kantine bevoorraad, juryleden, een starter en ongetwijfeld een aantal mensen die nu niet genoemd zijn (sorry, sorry).

Wij hebben genoten van deze dag. Helaas zagen we bij aankomst bij de auto dat iemand mijn auto had geraakt, en dat het briefje onder de ruitenwisser waarschijnlijk weggewaaid was….. Gevalletje van minder leuke afsluiting van een geweldige dag.

foto's