Laatste nieuws Baanatletiek

U track meeting in Utrecht, goed weer en lang programma (update)

Vrijdagavond 23 jini stond de zoveelste U trackmeeting in Utrecht op het programma, deze maal op het oude atletiekcomplex in Overvecht op een harde en dus snelle baan. Zoals zo vaak daar is het zomeravond goed weer om te lopen, de baan ligt redelijk beschut en de temperaturen waren des atletieks.

Lotte Buitendorp liep de kortste afstand, de 200 meter, en zij bleef met 30.47 maar 17 honderderdsten boven haar eigen pr. Ze was tevreden over haar wedstrijd, maar vanzelfsprekend niet over haar tijd, alhoewel 17 honderdsten natuurlijk maar een vingerknip is. Op de 800 waren er drie Zaanlanders, Sandra Ulle debuteerde op deze afstand en zij deed dat goed. Na een snelle  200 meter van 35 seconden kwam zij uit op 2.37.83. Eline Langeveld, die al meer met dit bijltje gehad heeft maar uiteindelijk ook nog in haar eerste baanseizoen zit, verbeterde haar pr met achttiende seconde tot 2.21.17. Ondergetekende, de coach van dienst, zag dat er bij beide dames nog veel meer in zit. Ronald Wiering was de derde die op de 800 meter acteerde. Ook hij had, met een beetje geduw, een eerste snelle 200 meter van maar liefst  31 seconden en kwam uit op 2.11.60, voorwaar voor een 50plusser een uitstekende tijd. Vorige week nog brons bij het NK Masters, dus dat schept verplichtingen.
Jeroen Kramer zorgde voor het slotakkoord, in een goed verdeelde race op de 3000 meter verbeterde hij zijn pr met bijna 13 seconden tot 8.59.95, net onder 9 minuten en de progressie het laatste half jaar is nog steeds gaande. Al met al een succesvolle avond, het werd wel een latertje maar dan heb je ook wat. Zowel op de 800 en 1500 meter waren er dertien (!) series. Een goed initiatief van de Utrechters maar het programma is wel overvol.

(update) Een aanvulling op het stukje over de wedstrijden in Utrecht: de snelste Zaanlandatleet op de 800 meter was Sven Schoonebeek, die zijn beste tijd met 2 (!) seconden verbeterde tot 1.54.20. Dit deed hij in een goede verdeling, 56 seconden over de eerste ronde en 58 over de tweede ronde. Emma-Joy van Dorp liep bij de vrouwen de 200 meter. Met 30.61 seconden bleef zij een seconde boven haar beste tijd. Een flinke afvaardiging dus van Zaanland in Utrecht.