Laatste nieuws Baanatletiek

Kandidaat-juryleden gezocht!!

We need you!Zoals bekend wordt er bij een atletiekvereniging niet alleen hardgelopen maar ook gesprongen, gesprint, gestoten, geworpen enz. Als trotse bezitter van een inmiddels weer volledig goedgekeurde atletiekaccommodatie mogen bij AV Zaanland weer officiële baanwedstrijden onder auspiciën van de Atletiekunie worden gehouden. In het najaar wordt weer een cursus “jurylid algemeen” georganiseerd bij Zaanland. We hebben jou nodig!

Ook records en limieten kunnen weer worden erkend. Bij deze wedstrijden zijn juryleden nodig om de jurering bij de verschillende wedstrijdonderdelen in goede banen te leiden. Om een regionale wedstrijd te organiseren heeft de vereniging, naast een wedstrijdleider, scheidsrechter(s) , starter en microfonist, een jurycorps nodig dat uit minimaal 20 actieve juryleden bestaat.

Door “natuurlijk verloop” is ons jurycorps de laatste jaren flink uitgedund. Hoewel wij vorig jaar 10 nieuwe juryleden mochten begroeten, is ons jurycorps nog steeds niet op peil.

In het najaar wordt daarom weer een cursus “jurylid algemeen” georganiseerd bij Zaanland. Met deze cursus worden deze juryleden opgeleid. Er wordt door middel van praktijk alle facetten van het jureren bekeken. Dus van meten bij verspringen, uitslagen noteren bij hoogspringen tot aan het noteren van aankomstvolgordes bij lange afstanden.

Een docent loopt door middel van 12 modules alle onderdelen langs die je als jurylid kunt tegenkomen.

Opzet van de cursus

De cursus is als volgt opgedeeld:

  • vier bijeenkomsten (workshops) van ongeveer drie uur per keer;
  • drie zelfstudiedelen van vier uur per keer.

Lesmateriaal

De Atletiekunie heeft voor deze cursus lesmateriaal ontwikkeld. Dit materiaal bestaat o.a. uit zelfstudiedelen en het boekje “Richtlijnen en Speerpunten”. De zelfstudiedelen zijn beschikbaar via de elektronische leeromgeving. De kosten van de opleiding worden voldaan door de Atletiekunie.

Aan de cursus “jurylid algemeen” is geen portfolio-eis, toets of examen verbonden. Tijdens de cursus observeert de opleider de cursisten en aan de hand van waarneming en vragen bepaalt de opleider of de cursist geschikt is om ingezet te worden als jurylid tijdens wedstrijden.

Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus voor onze vereniging worden verzorgd door Alex Bouwmeester, een gediplomeerd scheidsrechter en starter. Alex heeft deze cursus al vaker verzorgd bij de vereniging. Alle deelnemers waren zeer te spreken over zijn prima verzorgde lesprogramma.

Geïnteresseerden voor de cursus worden van harte uitgenodigd zich aan te melden door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor nadere info kan contact worden opgenomen met Jan de Boer, jurycoördinator van Zaanland.

Om de (kandidaat)juryleden van dienst te zijn staan op de site van Zaanland de recente versie van het wedstrijdreglement, uitleg van de belijning en verklaring van de merktekens op de baan. Verder tref je daar voor de jury een aantal interessante filmpjes aan.

Op de website is dit te vinden op de Jury pagina.