Laatste nieuws Baanatletiek

Mooie prestaties Zaanland atleten tijdens Pinkstermeerkamp

Zondag 20 en maandag 21 mei vond bij AV Startbaan in Amstelveen een Pinkstermeerkamp plaats. Onder prachtige weersomstandigheden hebben vijf Zaanland atleten deelgenomen aan dit prima georganiseerde weekend. En alle vijf de atleten kunnen terugkijken op een toernooi met wisselende maar vooral toch mooi succes.

Als jongste Zaanland aanwezige mocht Malou de Gauw (meisjes pup. B) deelnemen aan 2 onderdelen, de 60m sprint en 600m met een mooie 6e plaats als eindresultaat. 

Jelmer de Gauw, Junior D1, mocht in twee dagen een zevenkamp afleggen. Met een eerste dag met drie pr's (80m sprint, verspringen en speerwerpen) ging hij als 4e in het tussenklassement  en meer dan tevreden naar huis. De tweede dag begon met een teleurstellende 80m horden maar werd opgevolgd door een prima resultaat bij het hoogspringen: 1.39m. Hierna was er toch weer teleurstelling bij de kogel, niet het sterkste onderdeel van Jelmer maar op de 1000m kon hij zijn naaste concurrenten in het klassement voorblijven. In een sterk deelnemersveld is Jelmer geëindigd waar hij de eerste dag eindigde, een prima 4e plaats.

Meike Hartog hield de eer bij de junioren meisjes B hoog namens Zaanland. Ook zij kwam in actie op de zevenkamp en kan terug kijken op een prima resultaat. Met de nodige pr’s wist Meike zich knap te handhaven in haar groep. Met een mooi puntentotaal van 3576 eindigde ze op een prima 10e plaats.

Bij de senioren dames kwam Michelle Oud in actie op de zevenkamp. Michelle heeft wat last gehad van pijntjes en heeft de wedstrijd gebruikt om weer in het goede ritme te komen. Ondanks enige teleurstelling bij Michelle kan ze toch terugkijken op een goed weekend. Om niks te forceren besloot ze op de tweede dag aan het verspringen en de 800m niet deel te nemen. Ondanks dit is ze toch met 3761 punten op een 10e plaats geëindigd met clubrecords op de horden, kogel en speer!

Ten slotte kwam Rik Taam in actie bij de senioren mannen op de tienkamp. Met een prachtig persoonlijk en clubrecord van 7853 punten wist Rik al zijn concurrenten de baas te blijven. Een hoogtepunt voor Rik (hoe toepasselijk bij dit onderdeel) was het hoogspringen. Met een hoogte van 2.09m heeft Rik een prachtig clubrecord te pakken en dit bleek ook nog eens een baanrecord te zijn bij Startbaan! Met nog persoonlijke records bij het verspringen, op de kogel, de 400 m en bij de discus kan dus ook Rik met heel veel tevredenheid terugkijken op zijn meerkamp. Rik kwam zelfs nog heel dichtbij de EK limiet van 8050 punten, en dat bij zijn eerste meerkamp dit seizoen, een topprestatie! Overigens is het waarschijnlijk wel plaatsing voor het EK onder 23 wat in 2019 in Zweden gehouden zal worden.

Groot compliment voor alle vijf de deelnemers!