Nieuwsbrief Jeud voor december is uit

Beste Jeugd en ouders van AVZ,

De nieuwsbrief voor de jeugd van AVZ.

Lees meer...

Sinterklaas training één week later

Beste ouders en jeugd van AVZ,

Sinterklaas is weer in het land,
En las ook onze nieuwskrant.

De datum vermeld voor het sintfeest schikt hem echter niet,
Daarom komt hij graag op maandag 3 december langs met Piet.

Lees meer...

Nieuwsbrief 49 voor de jeugd is uit

NIEUWSBRIEF 49 JEUGD – november 2018 met de volgende onderwerpen: 1. Nieuwe indeling, 2. Junioren extra training, 3. Club Kampioenschappen, 4. Halloweentraining, 5. Grote Club Actie, 6. Cross, 7. Agenda

Lees meer ...

zaterdag 3 november, Athletics Champs indoor bij AV Lycurgus

De pupillen bijten de spits af. De allereerste indoorwedstrijd in de gloednieuw indoorhal van AV Lycurgus in Assendelft gaan wij voor de pupillen organiseren. Wij gaan dat doen in Athletics Champs vorm zoals je ziet. GEEF HET DOOR, GEEF HET DOOR. Zorg dat jullie pupillen er bij zijn.

Lees meer...

Hij is er weer: NIEUWSBRIEF 48 JEUGD – oktober 2018

Nieuwsbrief met de volgende onderwerpen: 1. Club Kampioenschappen, 2.Pupillenfinale, 3. Cursus, 4. Grote Club Actie, 5. Vijfhoekparkloopjes, 6. Dam tot Damloop, 7. Cross, 8. Kleding advies en 9. Agenda 2018

Lees meer...

Finale Pupillencompetitie met Zaanland deelname

Bij AV Haarlem werd afgelopen zaterdag de finale pupillencompetitie regio 1-3-4 georganiseerd en onder de 423 deelnemers zaten er ook 14 bij van AV Zaanland.
Helaas geen prijzen voor AV Zaanland maar Eline, Chyara, Thomas, Divan, May, Mats, Aynalem, Floor, Kick, Inge, Co, Blue Crystal, Anouk en Alessia, geweldig gedaan, jullie stonden toch maar mooi in de finale.


12 van de 14 AV Zaanland finalisten

Lees meer...

Nieuwsbrief september nu uit

Nieuwsbrief september 2018 met de volgende onderwerpen: 1. Club Kampioenschappen, 2. Gefeliciteerd!, 3. Pupillenfinale, 4. Mini damloop clinics en 5. Agenda 2018

Clinics mini damloop 2018

Clinics Mini damloop 2018dammie

Op zondag 23 september is de Dam tot Damloop en de mini Damloop. AV Zaanland organiseert samen met Le Champion en het sportbedrijf Zaanstad de mini Damloop trainingen op donderdagmiddag 6, 13 en 20 september 18:00 tot 19.00 uur.

Lees meer...

Nieuwsbrief 46 is uit

dtd-dammieNieuwsbrief 46 is uit met de volgende onderwerpen: 1. Club Kampioenschappen, 2. Pupillenfinale, 3. Puzzels, 4. Mini damloop clinics en 5. Agenda 2018

Jordan en Sascha's eerste baanwedstrijd, sprint-2-kamp in Lisse

"Van der Hulst" Sprint-2-kamp AV bij de Spartaan in Lisse
zondag 8 juli 2018

Om gelijk met de Meerkamp te beginnen was wat veel gevraagd, daarom hebben Jordan Leembruggen en Sascha van Vliet zich beperkt tot de op de 2e dag van de junioren Meerkamp gelijktijdig georganiseerde Sprint-2-kamp.

Lees meer...

Scholenatletiektoernooi bij AV Zaanland

Donderdag 5 juli was het eindelijk zover, de jaarlijkse atletiek dag voor basisscholen in Zaandam. Dit jaar voor de 16de keer gehouden bij AV Zaanland. Georganiseerd door Zaanland en een groepje studenten van Sportkunde Amsterdam. Er streden 385 kinderen van groep 6/7/8 tegen elkaar voor verschillende mooie prijzen. Van tevoren hadden alle scholen spandoeken gemaakt, die tijdens de dag rondom de atletiekbaan hingen.

Lees meer...

Nieuwsbrief 45 voor de jeugd is uit

Nieuwsbrief voor juli met daarin de volgende onderwerpen:
1. Nederlands Kampioenen!, 2. Sponsorloop 13 juni voor KIKA, 3. Juniorencompetitie, 4. Pupillencompetitie 7 juli, 5. Pupillenweekend, 6. Figureren in Spangas? en 7. Agenda 2018

Rennen voor Kika!
Rennen voor Kika!

8 top 3 plaatsen voor CD junioren tijdens competitiewedstrijd in Purmerend

Op de baan van Nea Volharding was afgelopen zaterdag de 3e en laatste competitiewedstrijd Poule 52 met daarin de CD junioren ploegen van AV Zaanland.

Lees meer...

Pupillenkamp 2018, het was weer top!

Zaterdag 16 juni jl. zijn 35 pupillen samen met trainers en vrijwilligers naar Hoorn vetrokken voor het pupillenkamp 2018. En zoals het hoort stonden alle kinderen vol energie en enthousiasme keurig op tijd klaar bij ons clubgebouw vanwaar we met zijn allen naar scoutingvereniging Martin Luther King in Hoorn zijn vertrokken.
pupillenkamp 2018 groepsfoto

Lees meer...

Athletic Champs bij AV Zaanland

Afgelopen zaterdag werden de Athletic Champs gehouden bij AV Zaanland, Merit Ruijs heeft weer veel foto's gemaakt: bekijk foto's van de Athletic Champs. Meer foto's terugzien? Bekijk alle fotoalbums.

Nieuwe blog van Ronald: Hielpijn bij Kinderen

Kinderen die klagen over pijn aan hun hiel, vaak net onder de achillespees of aan de onder- of zijkant van hun hiel moet je uiterst serieus nemen! Lees verder: Hielpijn bij kinderen

Veel persoonlijke records bij Junioren C/D competitie

Vandaag was de tweede ronde van de C/D competitie. Onlangs de kou hebben de atleten het erg goed gedaan! Er zijn veel persoonlijke records verbroken. 

Lees meer...

Trainsters AV Zaanland schaatsen voor Kika

Beste ouders en jeugd van AVZ,

Hieronder een stukje over onze trainsters Linda en Patricia, wat zijn wij trost op wat zij gaan doen!
Alvast voor in de agenda: 13 juni tijdens de training: sponsorloop voor Kika.

Lees meer...

Atletic Champs bij Zaanland op 9 juni 2018

20180407 • liggende banner animatie

Aanmelden voor AVZ pupillen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Op 25 mei is er een jury informatie bijeenkomst. Graag aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom 25 mei naar de avond over de Athletic Champs

Dit jaar organiseren wij bij AVZ de eerste Athletic Champs wedstrijd op 09-06-18. Hiervoor zijn wij opzoek naar juryleden (dit mogen ook nog niet gebreveteerde juryleden zijn).

Lees meer...

Juniorenweekend 2018, enthousiasme en teambuilding!

Afgelopen weekend zijn de junioren met een groep van 24 atleten en onder begeleiding van trainers en helpende ouders, te gast geweest bij Scouting vereniging Martin Luther King in Hoorn.
En we kunnen terugkijken op een fantastisch weekend! Niet alleen het prachtige weer maar vooral ook onze junioren hebben hiervoor gezorgd. Met veel enthousiasme is meegedaan aan alle trainingen en spellen en tijdens de rustmomenten heeft iedereen zich ook voortreffelijk gedragen.
juniorenweekend Hoorn

Lees meer...

NIEUWSBRIEF 42 JEUGD – april 2018 voor de jeugd is uit

Nieuwsbrief Met de volgende onderwerpen:
1. Finale cross, 2. Junioren trainingsweekend, 3. Kom auditie doen voor Brugklas, 4. Testlopen, 5. Eerste woensdag avond competitie, 6. Pupillen weekend. * herhaald bericht, 7. Competitie 2018, * herha
ald bericht, 8. Athletic champs * herhaald bericht, 9. Agenda 2018

Brrrr wat was het koud vandaag bij de finale van de cross!

Tien finalisten van Zaanland (en niet te vergeten hun ouders en trainers) hebben weer en wind getrotseerd om de finale vandaag te lopen. En zeker niet zonder resultaat! 

Lees meer...

Nieuwsbrief maart voor de jeugd is uit

Met de volgende onderwerpen: 1. Finale cross, 2. Junioren weekend, 3. Pupillen weekend, 4. Competitie 2018, 5. Gratis (sport)blessurespreekuur bij AV Zaanland, 6. Athletic champs, 7. NK Indoor, 8. Informatie en 9. Agenda 2018

Lees de nieuwsbrief van maart

Om het een commune te noemen, gaat te ver (NK indoor)

Het is wel zo dat de zaanland kinderen elkaar opzoeken, vaak na afloop van een training wordt er nog tikkertje gespeeld, soms langer dan de eigenlijke training duurde. Of gebroederlijk/gezusterlijk op de mobiel belangrijk nieuws delen, met elkaar in app-groepen zitten. Sommige jeugdgroepen hebben een gezamenlijk uitje (bijv. D1 junioren, bowlen) en ook de ouders delen in de loop van de jaren meer dan: Hoi en Hallo.

Lees meer...

Nieuwsbrief februari voor de jeugd is uit

NIEUWSBRIEF 40 JEUGD – februari 2018 met de volgende onderwerpen
1. Finale cross - 2. Pasavonden club tenue - 3. Disco - 4. Derde cross in Hilversum - 5. Athletic Champs - 6. Agenda

Jessamy Roubos haalt knappe finale op Nationale CD indoor

20 en 21 januari waren er wedstrijden voor C- en D-junioren in Apeldoorn. Deze wedstijd wordt door vele gezien als officieus Nederlands Kampioenschap voor C- en D-junioren. Met 1156 deelnemers een zeer grote wedstrijd.

Lees meer...

Eerste Nieuwsbrief van 2018 is uit voor de jeugd

Nieuwsbrief 39 – januari 2018 - met de volgende onderwerpen: 1. Disco, 2. Kidsrun indoor, 3. Crossen, 4. Woensdagavond competitie, 5. Agenda

Cross Competitie bij AC Waterland

De jeugd had een volle agenda afgelopen weekeinde, zaterdag stond de Crosscompetitie Regio's 1 t.m. 5 op het programma en zondag de Runnersworls Haarlem Zaanland Cross en de Lichtjes Loop.

Bij de cross van zaterdag behaalde Zaanland 2 podiumplaatsen.

Lees meer...

Lichtjes Loop 2017

Op 17 december zal de lichtjesloop plaats vinden in Zaandam
. Dit is een loop voor volwassenen van 7km. Start bij Runnersworld op de Gedempte Gracht. Deelnemers dienen zich hiervoor in te schrijven. Na afloop zijn er oliebollen en glühwein in de kantine van AV Zaanland.
Voor de kinderen is er een loop op de baan.
Deze start om 18.30 uur. Kinderen krijgen ook lekkers na afloop! De baan zal mooi verlicht zijn. Kinderen hoeven zich niet in te schrijven, maar laat even weten op het prikbord of je meedoet (in verband met
catering)
. Kinderen kunnen kosteloos meelopen. Tijdens de lichtjesloop is het mogelijk om een vrijwillige bijdrage te storten in de KIKA bus.
Na de kidsrun komen de volwassenen binnen die allemaal mooi verlicht zijn.

Jeugd nieuwsbrief december is uit

NIEUWSBRIEF 38 JEUGD – december 2017 met de volgende onderwerpen:

 1. de zak van SinterklaasCrossen
 2. Sinterklaasfeest 2017
 3. Kennismaking met de trainer.
 4. Hoodies
 5. Lichtjesloop 2017
 6. Zaanlandcross
 7. Kidsrun indoor
 8. Agenda
 9. Sponsoren jeugdtrainers winterjassen

Datum sinterklaasfeest AV Zaanland 4 december!

SinterklaasSinterklaas is weer in het land,
En las ook onze nieuwskrant.

De datum vermeld voor het sintfeest schikt hem echter niet,
Daarom komt hij graag op maandag 4 december langs met Piet.

Een sportfeestje bij Zaanland wil de Sint niet hinderen,
Het beloofd dan ook een groot feest te worden voor alleen AVZ kinderen.

De pupillen worden om zes uur in sportkleren verwacht,
Om zeven uur gaan de groepen naar binnen voor een ontmoeting waar één ieder naar smacht.

Lees meer...

Nieuwsbrief jeugd november is uit

NIEUWSBRIEF 37 JEUGD – november 2017 met de volgende items:
1. Nieuwe training groepen per 1 november, 2. Crossen, 3. Hoodies, 4. Kleding, 5. Info avond ouders: voeten in de groei, 6. *Jurylid algemeen, 7. Grote Club Actie, 8. Lichtjesloop 2017, 9. *Oproep voor de sportieve ouder, 10. Agenda en 11. Sponsoren jeugdtrainers winterjassen

info ouders voeten in de groei
Info avond ouders, voeten in de groei

Info voor de (ouders van de jeugd

Tijdens de herfstvakantie is er geen training voor de jeugd, met uitzondering van de groep van Andre van de Pal.

Cross
Op 4 november is de eerste cross bij AKU (Uithoorn). Alle jeugd van AVZ kan hieraan meedoen! Door omstandigheden ontvangen jullie nu pas deze informatie, excuses hiervoor! Daarom willen we jullie vragen te laten weten of uw kind wel of niet mee doet aan de crossen. Aan/Afmelden graag voor 27 oktober 2017 en kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Lees meer...

NIEUWSBRIEF 36 JEUGD – oktober 2017

Lees de nieuwsbrief met de volgende onderwerpen:happyhalloween

 1. Jurylid algemeen
 2. Finale pupillen
 3. Club Kampioenschappen
 4. Athletic Champs
 5. Grote Club Actie
 6. Nieuwe groepen per 1 november
 7. Kleding advies
 8. Oproep voor de sportieve ouder
 9. Agenda

Nieuwsbrief september voor de jeugd is uit

NIEUWSBRIEF 35 JEUGD met de volgende onderwerpen: 1 - Jurylid algemeen, 2- Zomer challenge!, 3 - Mini damloop training, 4 - Athletic champs, 5 - Grote Club Actie, 6 - Agenda

Clinics Mini damloop

Clinics Mini damloop

Wil jij je goed voorbereiden op de Mini Dam tot Damloop? Doe dan mee aan de speciale clinics, waarbij er aandacht wordt gegeven aan jouw looptechniek, de warming-up en hoe hard je moet lopen van start tot finish.

Lees meer...

Nieuwsbrief augustus voor de jeugd is uit

Met de volgende 5 items: 1. Zomer challenge!, 2. Atletic champs, 3. Junioren zomerkamp, 4. Mini damloop training en 5. Agenda
Lees de nieuwsbrief

Houd het (on)weer in de gaten

19 juli is de laatste training voor jeugdleden voor de zomervakantie. Echter zijn de weergoden onvoorspelbaar (gunnen ze het ons wel of niet dit keer?) Ook vanavond geldt: bij onweer geen training. Mocht het niet onweren dan gaat de training uiteraard gewoon door.  Op de teamapp vindt u de meest actuele informatie.

Wij wensen jullie veel succes met de laatste loodjes op school en alvast een hele fijne vakantie!

Eerste kennismaking wedstrijd Atletic Champs

Op 8 juli 2017 in de Haarlemmermeer, hebben we een onwijs leuke kennismaking gehad met het nieuwe concept van de atletiekunie namelijk: de Atletic Champs.

Het zou leuk zijn als je de volgende keer mee kunt doen!

Lees meer...

Jeugd atletiek kampen

Download het inschrijfformulier

Jak 2017

Lees meer

Verlate Nieuwsbrief voor de maand juli

Excuus dat de nieuwsbrief iets later verschijnt dan de eerste van de maand.
In deze nieuwsbrief de volgende items:

Lees meer...

AV Zaanland met veel teams naar de finale van de pupillencompetitie!

Ook dit jaar hebben de pupillen van av Zaanland weer massaal meegedaan aan de 3 voorronde wedstijden van de competitie 2017. En met succes zo blijkt nu….

Lees meer...

Een verslagje van de pupillencompetitie Edam (13 mei 2017)

De dag begon voor ons erg vroeg bij Av Edam. Senna en Liamm waren 1 van de eerste maar langzaam aan druppelde alle pupillen binnen en begonnen we steeds meer terrein te winnen met AV Zaanlanders, er werden tassen, stoelen, paraplus en tentjes neergezet.

We zijn eerst wezen kijken bij de C-tjes die hadden de estafette, en uiteraard deden ze dat uitstekend!

Lees meer...

32e Nieuwbrief voor de jeugd is uit, lees hem nu hier.

Vriendelijk verzoek om allemaal te kijken naar de Atletic Champs. Ook deze wedstrijd wordt ondersteund (eninschrijving betaald) door AV Zaanland.
Kijk ook regelmatig in de teamapp, waar o.a. het bericht staat voor deelname kidsrun tijdens de nk atletiek in Utrecht. Misschien iets voor jullie?
Tot slot, lees allemaal de informatie voor ouders betreffende competitiewedstrijden. Afgelopen pupillen en junioren wedstrijd zijn er teveel startnummers niet opgehaald, waarvoor wel startgeld is betaald.

Nieuwbrief 32, juni 2017

Ouders en trainers nog lang onrustig tijdens pupillen trainingsweekend

Voor degenen die regelmatig iets van mijn hand lezen weten dat ik enthousiast ben over de positieve energie die door de jeugdgeledingen stroomt bij AV Zaanland.  
Dit jaar zijn we weer begonnen met trainingsweekenden (“ja ja, trainen, bikkelen, gezonde  maaltijden, en de bekende 3 erren: rust-regelmaat-reinheid”) voor de junioren en de pupillen.

sterke band tussen de pupillen
sterke band tussen de pupillen (foto Merit Ruys)

Lees meer...

pupillen goed op dreef op de baan van AV Edam

Afgelopen zaterdag, 13 mei, organiseerde AV Lycurgus hun pupillencompetitiewedstrijd op onze baan. Onze atleten moesten naar de baan van AV Edam om hun wedstrijd te doen en met goed gevolg. Meerdere podiumplaatsen werden bereikt op zowel de meerkamp als de lange afstand.

Uitslag AV Zaanland atleten

alle uitslagen

foto's (van Fulco Staneke) / foto's (van Tjerk Maij) / foto's (van Merit Ruys)

Eerste CD-juniorenwedstrijd bij Trias in Heiloo

Laat ik, voor de verandering, eens beginnen met de conclusie: Het was een TOPDAG!
In het begin was het nog een beetje paniekerig. We kwamen de baan op en zagen geen Zaanland vlag. Ojee, zitten we wel goed? En waar is iedereen?

Lees meer...

training junioren

Door overmacht was het op 1 mei helaas noodzakelijk om de training voor de A,B en C junioren af te lasten.

Komend weekend begint zomercompetitie, en we kunnen ons voorstellen dat jullie goed voorbereid naar de wedstrijd willen gaan.

Voor de training van 3 mei is voor de junioren het volgende afgesproken:

Lees meer...

Woensdagavondcompetitie

Woensdag 19 april is weer de Woensdagavond competitie voor dejeugd