Laatste nieuws Jeugd

Het Zaans Topsport Collectief wil topsporters opleiden

Op 20 mei waren veel AV Zaanland atleten aanwezig bij de informatiebijeenkomst van het Zaans Topsport Collectief (ZTC). Dat is een mooi begin!
Het programma is na de reacties aangepast. Donderdag 13 juni is een proeftraining van 15.45 tot 17.15u in Topsportcentrum de Koog.

Het ZTC wil topsporters opleiden 

Wij denken dat het goed is om al vanaf de 1ste klas van de middelbare dagelijks met je sport bezig te zijn. Je leert hoe dat je kunt organiseren, maar je wordt er uiteraard ook beter, sterker en motorisch vaardiger van! We bieden daarom een extra trainingsprogramma aan bovenop wat je bij AV Zaanland doet. Het unieke van ons programma is dat je niet alleen met atleten traint, maar ook samen met talenten van andere sporten uit de Zaanstreek. 

Informatiebijeenkomst 20 mei

Na aanleiding van de informatiebijeenkomst hebben we het programma aangepast. Het bestaat nu uit 3 extra trainingen per week in plaats van 4. Het gaat om twee krachttrainingen en een motorische training. 

1ste en 2de klas middelbare school

Niet alleen talenten uit de 1ste klas, maar ook die uit de tweede klas van de middelbare school (per 1 september 2019) kunnen deelnemen aan ons programma. We leiden topsporters op dus we checken wel bij de vereniging of je al tot de top van Nederland hoort of dat je potentie hebt om daar op termijn te komen.

Proefperiode van 4 maanden

We organiseren een evaluatie na de eerste vier maanden (van 1 juli tot 1 november), zodat je eerst twee maanden kunt wennen aan het programma zonder en daarna 2 maanden met school. De kosten voor een jaar lang (40 weken) zijn voor 3 trainingen per week €750.

Proeftraining op donderdag 13 juni

Om te kunnen ervaren wat de kracht- en motorische training inhoudt kun je gratis de proeftraining volgen op donderdag 13 juni. Dit organiseren we van 15.45-17.15u in Topsportcentrum de Koog. Je dient je hiervoor aan te melden via een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uiterlijk voor maandag 10 juni. 

Meer informatie

Meer informatie kun je vinden in de presentatie. Ook kun je contact opnemen met Chris Kaper van het ZTC, per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-48153352.