Laatste nieuws Jeugd

D-Junioren presteren goed in Apeldoorn

Zaterdag 17 januari was het zover om met een aantal D-junioren van Zaanland af te reizen naar het verre Apeldoorn. Dit was voor de D-junioren hun eerste officiële indoorwedstijd in het 'belangrijke' stadium van Apeldoorn. Alle atleten zeiden gelijk: 'Dit is toch wel iets anders dan de wedstrijd in Alkmaar'.

Voor Jessamy begon de dag met de kwalificatie van het verspringen. Voor alle junioren bleek dat de zwarte balk van het verspringen toch best lastig is. Bij de pupillen hadden ze namelijk een veel groter vlak om af te zetten en werd hun sprong gemeten vanaf het punt waar ze afzetten. Er was daarom ook maar één atleet die de kwalificatie eis gehaald had, gelukkig werd daarom de eis wat naar beneden gehaald en mocht Jessamy toch mee doen aan de finale later op de dag. Helaas verliep het verspringen toch niet zoals ze gehoopt had, maar het is toch ook wel allemaal spannend op zo’n grote wedstrijd. 

Bij het kogelstoten had Jessamy maar één poging nodig om de kwalificatie eis voor de finale te behalen, dit behaalde ze dan ook met een nieuw PR van: 9.96m.
Jessamy liet ook nog even zien hoe snel ze is op de sprint en behaalde de finale met een PR van: 8.98 sec. Eindelijk onder de grens van de 9sec. Helaas is Jessamy geblesseerd uitgevallen na het inwerpen in de finale van het kogelstoten waardoor ze deze finale en de finale van het sprinten niet kon doen. Hopen op een snel herstel!

Jens begon zijn dag met de 60m sprint. Hij moest lopen in de 5de serie van de zeven series. Met een tijd van 9.12sec. verbeterde hij flink zijn persoonlijk record. Helaas eindigde hij als vierde in zijn serie waardoor hij geen plek in de halve finale kon bemachtigen.
Op de 600m later op de dag liet hij ook even zien hoe goed hij eigenlijk is in de middellange afstanden. Hij moest starten in de eerste serie en eindigde hier als tweede in zijn serie met een tijd van 2.04 min. Wat weer een enorme verbetering is van zijn persoonlijke record. Jens kan nu toch maar mooi zeggen dat hij 8ste van Nederland is geworden. 

Yara (foto), de lange afstand loper van de groep, deed mee aan de 600 en 1000m. Ze begon de dag met de 600m, waar ze als tweede in haar serie eindigden met een tijd van 2.01 min, een zeer mooie verbetering van haar persoonlijke record. Na een lange wachttijd moest ze aan het einde van de dag nog de 1000m rennen. Weer starten ze in serie 1 en eindigden ze als tweede. Met een millimeter afstand op de nummer 1 eindigden ze in een tijd van 3.36 min, ook weer een PR voor Yara. 

Last but not least deed Valerie (foto) mee aan de 60m sprint bij de meisjes junioren D2. Na deze week haar spikes te hebben getest kon ze nu laten zien hoe flitsend ze over de baan rent met haar spikes aan. In serie 3 moest Valerie starten, ze eindigden in een tijd van 9.08sec. als 6de in haar serie. Maar ook zij heeft een super mooi PR gerend. Nog even trainen en ze haalt die finale makkelijk!

Wat een mooie prestaties hebben de atleten weer geleverd. 

Voor de meeste was dit pas de tweede indoorwedstrijd in hun atletiek carrière dus dit beloofd veel goeds!!