Laatste nieuws Jeugd

14e Schoolatletiektoernooi

Mooi evenement op 18 juni voor de basisscholen.

pendelestafette
Een spannede strijd tijdens de pendelestafette, de teams nog dicht bij elkaar, tot één team het stokje laat vallen.

Het 14e schoolatletiektoernooi voor de groepen 7 en 8 van de scholen:

  • Het Baken
  • De Dijk Oost en West
  • Het Eiland
  • De Gouw/Noorderven
  • De Westerkim

Was weer een succes. Het bleef droog en de temperatuur was prima om te sporten.

Met de warming up begon de dag om 9.00. En daarna verspreiden de groepen zich over het veld en werd er vergesprongen, met de bal geworpen en gesprint. Daar tussendoor deden de scholieren  spelletjes, zodat er vrijwel geen tijd was voor stilzitten. Touwtrekken, speerwerpen met zachte speer en de stormbaan, beschikbaar gesteld door Freekids/Kindzorg, leverde weer veel enthousiasme...

Touwtrekken
Touwtrekken en stormbaan, leuke onderdelen voor de scholieren

Rond de middag begon een groot opgezette pendelestafette waar maar liefst 220 kinderen in ploegen van 10 aan mee deden. Na spannende wedstrijden won uiteindelijk een team van het Baken de estafettebeker, die ze mogen houden.
De winnaars van de driekamp en de nummers twee en drie kregen een medaille. Goud was er voor Valerie Bosch van het Eiland bij de meisjes 8 en Jill Talakua van het Baken bij de meisjes 7. Bij de jongens 8 was het Tristan Sol van De Dijk die de best was met een grote voorsprong op nummer twee. Bij de jongens 7 was Mitchel van Liempt van het Baken de beste  vlak voor Daniele Blom van de Westerkim. Alle deelnemers kregen een diploma met hun prestaties en nog wat informatie over lid worden van AVZaanland en Freekids. Om half drie lag het veld van AVZaanland er weer verlaten bij.

VerspringenBalwerpen
Links: Vol inspanning aan het verspringen en Rechts: Weg met die bal, en wel zo ver mogelijk

De totale uitslagen zijn naast de vele foto’s van Willy Maten ook op de site te vinden.

Volgend jaar in juni is er het derde lustrum en worden de atletiekwedstrijden voor de scholen voor de 15e keer georganiseerd. Ook dan wordt de dag wordt georganiseerd door vrijwilligers van AVZaanland en een groep studenten van de afdeling Sport , Management en Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam. En elke keer zorgen ongeveer 40 vrijwilligers van AVZaanland dat de wedstrijden eerlijk en ordelijk verlopen. Zonder hen zou er geen toernooi kunnen zijn!!