Laatste nieuws Jeugd

Zaanland pupillen actief tijdens ASICS NK atletiek

Meedoen op het NK atletiek, welke atleet droomt hier niet van?

Van links naar rechts: Malou, Puck, Thijs, Jelmer en Guusje

Zaterdag 1 augustus jl. werd deze droom werkelijkheid voor 4 jonge atleten van AV Zaanland tijdens het ASICS NK atletiek in het Olympisch stadion van Amsterdam. Samen met nog 296 andere kids waren deze 4 atleten uit de vele inschrijvingen geselecteerd om mee te mogen doen met de KidsRun, een prachtig evenement.

Als eerste van de 4 mocht Puck Schipper,meisjes pupillen B, in de 8e serie van start. Puck begon sterk aan haar race maar moest helaas halverwege uit het veld stappen met een knieblessure. Een enorme teleurstelling voor Puck maar de ervaring van het lopen in het Olympisch stadion neemt niemand haar meer af!

De overige 3 Zaanlanders gingen samen van start in serie 9. Guusje de Groot,meisjes pupillen C, werd in deze serie verdienstelijk 20e met een prima tijd van 2.41.52! Thijs Oppewal, jongens pupillen C, wist zich in een tijd van 2.18.44 naar een prachtige 5e plek te lopen en Jelmer de Gauw spande de kroon door in een tijd van 2.04.27 en een voorsprong van bijna 11 seconden op de nummer 2 overtuigend naar de eerste plaats te lopen!

Uiteraard mochten de pupillen rondom hun eigen wedstrijden ook volop genieten op het kidsplein voor het stadion waar van alles voor ze was georganiseerd. Hiernaast was er natuurlijk ook genoeg tijd om naar de grote mannen en vrouwen te kijken, dromend van eigen successen welke in de toekomst zullen komen.

Kortom, een prachtige dag met mooie resultaten van deze pupillen die terug kunnen kijken op wat vooral een ontzettend leuke dag voor ze was!

Foto's van de Kidsrun

Merit Ruys heeft veel foto's gemaakt, zie foto's van de Kidsrun NK Atletiek