Laatste nieuws Jeugd

Zaanland pupillen actief tijdens NK indoor in Apeldoorn

Tijdens het NK indoor voor senioren dit weekend in Apeldoorn zijn ook de jongste telgen van AV Zaanland in actie gekomen. De pupillen kregen uit de vele inschrijvingen een uitnodiging om mee te doen met de kidsrun welke tijdens het NK werd georganiseerd.

Als eerste van Zaanland kwamen Pien Bakker en Roy Deijkers (pupillen A2) in actie. Zij liepen zich na prima races naar een respectievelijk 7e en 3e plaats in hun run, een prima prestatie! Hierna was het de beurt aan Floor Bakker (pupillen A1). Zij knokte zich na een moeizame start toch nog naar een 9e plek in haar run. Na Floor was het de beurt aan Jelmer de Gauw (pupillen A1). Jelmer heeft zijn hele race aan kop gelopen en heeft het ook in stijl en dus een 1e plaats uitgelopen, een prachtig resultaat! Na Jelmer kwamen nog Amber Deijkers (pupillen B) en Malou de Gauw (mini pupillen) in actie. Amber liep naar een 10e plaats in haar run en Malou werd 7e in de afsluitende run. Kortom een prima resultaat voor deze atleten in de dop.

Voor, tijdens en na de kidsrun was er gelukkig ook voldoende voor de kinderen te doen. Zo konden zij hun eigen prestaties meten op het Kidsplein en natuurlijk hebben zij de vele wedstrijden die nog op het programma stonden kunnen zien. Na het zien van al die topprestaties starten de kids een heuse klopjacht op handtekeningen. Geen atleet bleek meer veilig en uiteindelijk leverde het voor de kids ook nog een behoorlijk resultaat op! Met als klap op de vuurpijl kwam de groep net voor het naar buiten lopen kersvers Nederlands kampioen op de 1500 meter en clubgenoot Richard Douma tegen! Gelukkig werd ook zijn handtekening nog gescoord en ging de hele groep nog op de foto.

Op de foto van links naar rechts: Floor, Pien, Amber, Malou, Richard Douma, Roy en Jelmer
Op de foto van links naar rechts: Floor, Pien, Amber, Malou, Richard Douma, Roy en Jelmer

De kinderen kunnen terug kijken op een superdag! Ze hebben veel kunnen zien van de topatleten uit Nederland en zelf zijn ze weer een ervaring rijker door het lopen tijdens zo'n mooi evenement.

Merit Ruijs heeft veel foto's van het NK gemaakt, bekijk ze in haar NK Atletiek fotoalbum