Laatste nieuws Jeugd

Knappe prestaties bij de finale van de crosscompetitie.

Malou de Gauw, nummer 1 bij de meisjes mini!

Zaterdag 19 maart jl. is de finale, dit jaar georganiseerd door AV Wieringermeer, van de crosscompetitie voor junioren en pupillen gelopen.

Waar veel deelnemers al een flinke wandeling achter de rug hadden bij aankomst van het parcours, het vooraf aangegeven parkeerprobleem bleek zeer goed ingeschat, hebben onze atleten toch een prima resultaat weten te behalen op een mooi maar bochtrijk parcours.

Voor Zaanland kwamen als eerste de A en B junioren jongens aan de start voor hun 5km cross. Mick Onrust liep in een goede tijd van 20.56 naar een prima 7e plek gevolgd door Tim Huijberts (9e in 21.04) en Sietse van der Pal (10e in 21.19). Alle drie de heren dus in de top tien! Simon Richards liep namens de B junioren naar een verdiende 18e plaats in een tijd van 21.33.
Als laatste bij de junioren liep Jeske van der Pal, meisjes A junioren, haar 3km in een tijd van 13.00 wat haar een 4e plaats opleverde.

Na de junioren was het de beurt aan de jongsten van het gezelschap. Waar er wel eens gesproken wordt over de jeugd heeft de toekomst werd dit bij deze jonge dames meer dan bevestigd.
Voor Zaanland verschenen Malou de Gauw en Jip de Groot aan de start bij de meisjes mini pupillen voor hun afstand van 0,85km. Malou, die haar twee eerdere crossen in haar regio als eerste eindigde, heeft haar favorietenrol helemaal waargemaakt. Ondanks meer tegenstand dan de vorige loopjes liep Malou overtuigend in een tijd van 3.37 naar de eerste plaats. Als enige Zaanland atleet een podiumplaats en dan ook nog heet hoogste plekje, een prachtige prestatie! Maar ook de prima 7e plaats voor Jip de Groot (4.02) is een groot compliment waard. Twee meisjes en beiden ruim in de top tien, sjappoo dames!

Voor de B pupillen kwamen Thijs Oppewal bij de jongens en Guusje de Groot bij de meisjes aan de start voor een afstand van 1,25 km. Thijs (van te voren al hopend op een top tien notering) heeft zich knap naar een tiende plaats weten te knokken in een tijd van 4.53. Guusje had het wat zwaarder en kwam enigszins teleurgesteld als 31e over de finish in een tijd van 5.38. Uiteindelijk kwam gelukkig het besef bij haar dat überhaupt de finale meelopen al een prestatie op zich is. Met opgeheven hoofd dus toch naar huis.

Namens de pupillen A1 kwam vervolgens Jelmer de Gauw aan de beurt. Ook Jelmer had het zwaar maar kon er nog een flinke eindsprint uitgooien waardoor hij zijn 1,5km op een prima gedeelde 7e plaats eindigde in een tijd van 6.01 (en net als Thijs in de vooraf gehoopte top tien).

Als laatste van onze pupillen was het de beurt aan Roy Deijkers namens de pupillen A2 voor zijn 1,5km. Een moeilijke start zorgde direct voor een flinke achterstand maar Roy wist zich knap terug te knokken. In een groot deelnemersveld wist hij uiteindelijk 32e te worden in een tijd van 6.27. Overigens waren bij alle pupillen de groepen enorm groot (rond de 70/80 deelnemers!).

Een groot compliment voor alle lopers is op zijn plaats. Zoals eerder vermeld, het halen van een finale op zich is al een prachtig resultaat!
Top gedaan allemaal!

Meer foto's zijn te vinden in het Fotoalbum Crossfinale (Picasa)