Laatste nieuws Jeugd

6 Podiumplaatsen voor Zaanland pupillen bij AV '23!

Zaterdag 28 mei jl. hebben 41 Zaanland pupillen meegedaan aan de 2e wedstrijd van de pupillencompetitie 2016 welke plaats vond bij AV '23. Het vooraf voorspelde noodweer (fikse regenbuien en onweer) bleek gelukkig niet juist voor de omgeving Amsterdam en onze atleten hebben dan ook prachtig weer gehad de hele dag. Voor met name de lange afstand was het zelfs zeer warm!

En wat hebben onze atleten het goed gedaan met 6 podiumplaatsen en 8 medailles (ook de 4e plaatsen werden beloond met een medaille) bij de meerkamp!
Bij de jongste deelnemers heeft Malou de Gauw bij de meisjes mini een 2e plek behaald en Laurens van den Berg werd 4e bij de jongens mini, Maartje Brakenhoff kreeg een dikverdiende medaille voor haar 4e plek bij de meisjes C, Suzanne Otto werd 2e bij de meisjes A1. Het hoogste podium was er  voor Jelmer de Gauw  die 1e werd bij de jongens A1 en in deze zelfde categorie wist Dante Staneke beslag te leggen op de 3e plaats. Ten slotte hebben Roy Deijkers die 2e werd en Pim Leibbrand 3e de eer bij de jongens A2 hoog gehouden.

Maar ook op de lange afstanden werden mooie resultaten behaald:
Laurens van den Berg 2e bij de jongens mini, Malou de Gauw 3e bij de meisjes mini, Thijs Oppewal 2e en Bram Ruizeveld 4e bij de jongens B, Noa Sonius knokte zich op karakter naar een 4e plaats bij de meisjes A1, Jelmer de Gauw 2e bij de jongens A1, Pien Bakker 4e bij de meisjes A2 en Leon Heijman 3e bij de jongens A2.

Uiteraard kan iedere deelnemer weer ontzettend trots zijn op zijn/haar eigen resultaat. De manier waarop onze atleten elkaar helpen om plezier en prestaties met elkaar te combineren is fantastisch om te zien.

Een dikke pluim voor alle deelnemers!

pupillen competitie
De jongste Zaanlandtelgen op de sprint, met in baan 7 (uiterst links) Firy Zwaan, baan 6 Jip de Groot, baan 3 Noa Stoltenberg en baan 2 Malou de Gauw (meer foto's zijn te vinden via fotoalbums 2016).