Laatste nieuws Jeugd

Zaanland pupillen tijdens NK outdoor Amsterdam

Voor menig sporter en atleet is dit een sportieve droom die waarschijnlijk niet behaald wordt, alleen de besten van ons kleine landje mogen hier hun sportieve prestaties laten zien.

Je zou verwachten dat bij zo een sportieve krachtsmeting het hele stadion propvol zou zitten, echter dat viel erg tegen. Het viel zaterdag 18 juni dan ook op dat  een grote groep Zaanland pupillen heeft meegedaan aan de kidsrun tijdens het NK atletiek in het Olympisch stadion van Amsterdam. Samen met alle ouders, verzorgers en overige familieleden fans werd al snel een overtuigend stuk tribune omgetoverd tot groene Zaanland gloed inclusief een heuse koffiehoek!

Voor deze atleetjes kwam een sportieve droom uit, daar loop je dan je 400 of 600 meter terwijl er op het middenveld polsstokhoog gesprongen wordt en aan de zijkant Sophie Klumper (Nederlands kampioen meerkamp) aan het verspringen is. Hoe gaaf is dat?

Maar liefst 15 pupillen van de mini’s tot en met de A2 hebben de geweldige ervaring van het lopen in een stadion met publiek opgedaan en het plezier spatte er van af. Voor de kleinsten was er een 400 meter en voor de overigen een 600 meter loop.  En niet alleen tijdens de run zelf was er plezier. Voor het stadion was weer een heus kidsplein waar alle pupillen hun kunsten op atletiek gebied konden vertonen of zichzelf konden versieren met een mooie glinsterende (en tijdelijke?) tattoo.
De kinderen kregen allemaal vooraf al een mooi T-shirts, waar later handtekeningen op gescoord konden gaan worden.

Uiteraard waren alle “grote atleten” een ontzettende inspiratie bron voor onze atleetjes. Waar een aantal de prachtige halve finale 100m sprint van “hun trainer” Rik Taam de dag ervoor al via een livestream hadden gezien konden ze hun held nu ook nog in levende lijve feliciteren met zijn prachtige prestatie (10,81 is een nieuw en overtuigend pr voor Rik). En natuurlijk kon Rik de kids niet van hem afkrijgen zonder ze eerst een handtekening te geven. Dit zelfde traject werd neergelegd voor clubgenoot Richard Douma na zijn overtuigende halve finale race op de 800 meter (en toen wist nog niemand dat hij een dag later zelfs naar zilver zou lopen op deze afstand). Maar niet alleen Rik en Richard werden op overtuigende wijze een handtekening ontfutseld. Zo’n beetje iedere atleet werd, soms zelfs nog tijdens de wedstrijd, direct besprongen door onze groep om hun papiertjes en T-shirts te voorzien van een krabbel. En wat te denken van een foto met je held? Zo zijn Churandy Martina en Eelco Sintnicolaas op de gevoelige plaat gezet met één of meerdere van onze kinderen en ook Nadine Broersen zat incognito op de tribune, maar was niet te beroerd om op de T-shirts een duidelijke handtekening neer te krabbelen.

De ouders hebben het gezellig met elkaar gehad, de kinderen hebben ze weinig gezien. De kinderen waren aan de rand aan het aanmoedigen, liepen hun kidsrun, waren op het plein en waren vooral aan het handtekeningen jagen.

Ik beloof jullie, de foto volgt nog, maar waar vrouwen nog wel eens klagen dat ze al aankomen van de lucht, hebben we het mirakel bij een van de pappa’s gezien, spierballen krijgen van lucht…. U leest het al, plezier, gezelligheid en meligheid alom.

Al met al kan er weer worden terug gekeken op een fantastische dag voor onze pupillen. En s’avonds….viel alles als roosjes in slaap om hun dromen de rest van de ervaring af te laten maken.

Op de bijgevoegde foto collage de meeste kids, bij diverse onderdelen. De spierballen pappa houdt u tegoed.

Twee foto's met onze jeugdatleetjes,

Bekijk nog meer foto's van deze dag

En voor wie er geen genoeg van kan krijgen, wanneer was ook al weer de EK?