Laatste nieuws Jeugd

Trots op onze jeugd!

Met een brok in mijn keel bekijk ik de voorlopige uitslagen op de ondertussen zo bekende atletiek startpagina.

Op www.tigch.nl tel ik het een aantal keer na, maar als ik me niet vergist heb, staan we met maarliefst 5 teams in de pupillen regiofinale van de meerkampcompetitie. 

Het is bekend, Zaanland heeft door de jaren heen steeds juweeltjes gehad. Individuele sporters die het extreem goed doen. Daarnaast de atleten die tevens ook hun uiterste best doen, maar iets mindere sportgenen hebben, of met een ander doel sporten. En eerlijk is eerlijk, het doel: twee keer in de week sportief bezig zijn, is een heel goed doel!

Terug naar de competitie, juist nu de EK atletiek om de hoek plaatsvindt. Ik kijk nogmaals naar de voorlopige uitslag en ik kijk naar de afgelopen 5 à 10 jaar. 

De junioren zijn weer enorm in de lift, meer dan ooit doen ze dit jaar weer mee met wedstrijden en niet onverdienstelijk! Er kunnen weer voorzichtige groepen bij de junioren gevormd worden, het plezier dat de junioren uitstralen is een voorbeeld voor de pupillen.

De pupillen hebben van 2006 tot 2015 5x met een ploeg in de regio-finale gestaan, 2014 voor het laatst met de jongens C en de meisjes A2. 

En dan nu: maar liefst 5 ploegen die bij de eerste 8 ploegen van hun leeftijdsgenoten zitten. Vorig jaar zaten een aantal ploegen al in de top 12, en ook nu zijn er een aantal ploegen die het net niet gehaald hebben. Dat beloofd wat voor volgend jaar.

Waarom deze euforie zult u afvragen?

Voor degene die al een paar jaar bij AV Zaanland trainen, zullen gemerkt hebben dat we zowel voor als achter de schermen er hard aan werken om AV Zaanland weer meer een atletiekvereniging te laten worden/zijn. 

Er is een jeugd coördinator aangetrokken, ouders die enthousiast zich hebben op laten leiden tot assistent trainer en daarna tot trainer. Er is een programma geschreven, back to basics waarbij er een plan gemaakt is om zoals gezegd atletiek meer te profileren.

Hoe mooi is het dan dat deze stijgende lijn zich vertaald in een aantal ploegen die zich plaatsen?

Kijk ik nu alleen naar de juweeltjes van de vereniging? De junioren van Marc die het uitstekend doen? De CD junioren die het prima met elkaar doen, en waar het plezier van afspat? Natuurlijk zie ik dit allemaal, maar wat ik nog meer zie, is dat plezier en goede prestaties alleen maar behaald kunnen worden als iedereen meedoet, ongeacht of je in “the winning team” zit of niet.  Het is al eens eerder benoemd, echter kracht zit in de herhaling: Juist om met elkaar te sporten, je veilig bij elkaar te voelen, maakt dat iedereen op zijn manier het beste naar boven haalt.

Ik denk dat we met elkaar (en juist met elkaar) trots mogen zijn op deze stijgende lijn!

Tot slot

Tot slot, wordt u enthousiast en zou u ook een steentje bij willen dragen? We zijn hard op zoek naar (assistent) trainers, en andere vrijwilligers voor de jeugd: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.