Laatste nieuws Jeugd

Finale pupillencompetitie, meisjes mini pupillen schrijven geschiedenis!

2016 09 17 pupillencompetitie finale DEM 1

Zaterdag 17 september jl. heeft de finale van de pupillencompetitie 2016 plaatsgevonden bij AV DEM in Beverwijk. En sinds lange tijd mocht Zaanland weer met een grote groep aantreden tijdens een finale. Maar liefst 5 ploegen (meisjes en jongens mini, meisjes en jongens A1 en de jongens A2) streden mee op het hoogste podium.

En laten we beginnen met een fantastische prestatie van onze jongste meiden, de meisjes mini pupillen. Deze hechte groep dames heeft er, samen met trainers Patricia en Jose, voor gezorgd dat er voor het eerst sinds 14 jaar weer een damesploeg op het podium in de finale van de pupillencompetitie terecht is gekomen. Met een prachtige 3e plaats hebben deze meiden hun beker en medailles meer dan verdiend! Dus Firy Zwaan, Noa Stoltenberg, Jip de Groot en Malou de Gauw, van harte gefeliciteerd met jullie unieke prestatie en op naar de volgende!

2016 09 17 pupillencompetitie finale DEM 2
De meiden mini met van links naar rechts: Malou, Jip, Firy en Noa

Naast deze meiden was het sowieso een prachtige finaledag. Met veel persoonlijke records hebben onze atleten een topdag gedraaid! De jongens en meiden mini werden beiden 2e met hun ploeg op de estafette en bij de jongens A2 is er zelfs bijna een clubrecord gehaald. Pim Leijbrand sprong het hoogste van alle jongens A2, 1.35 meter, en deed hierna (na 2 mislukte pogingen op 1.40 meter) een meer dan dappere poging om over de 1.43 meter te komen. Helaas gingen zijn benen net iets te vroeg omlaag waardoor de lat er op het laatste moment af ging. De teleurstelling bij Pim was groot maar tegelijkertijd was er het besef dat hij het fantastisch heeft gedaan en uiteraard een groot applaus van alle omstanders die dit spektakelstuk muisstil hebben beleefd!
Met nog twee individuele top tien plaatsen (Pim Leijbrand 8e bij de jongens A2 en Jelmer de Gauw 9e bij de jongens A1) is een prachtige dag afgesloten. Door alle inzet van de trainers en natuurlijk onze fantastische pupillen is Zaanland weer een beetje meer op de kaart gezet bij de pupillen.

En laten we afsluiten met wat chemie kan doen met de pupillen, de trainers en alle supporters. De wijze waarop Zaanland als een echt team optreed is bewonderenswaardig! Iedere pupil wordt door de rest van de ploeg aangemoedigd en gemotiveerd. Van de oudsten die de jongsten aanmoedigen en vice versa. En ditzelfde zie je terug bij bevlogen en betrokken trainers en ouders en alle overige supporters die er altijd maar weer staan voor onze pupillen. En deze chemie, dit clubgevoel zorgt er voor dat Zaanland zich zo'n prachtige vereniging kan noemen.

Een groot compliment voor alle betrokkenen dus!

Bekijk de foto's van Merit Ruys

Uitslagen AV Zaanland atleten