Laatste nieuws Jeugd

Woensdagavond competitie jeugd

De jeugdafdeling van AV Zaanland is in beweging. Uiteraard letterlijk maar ook figuurlijk.

Sinds 2 jaar zit de jeugd in de lift, de jeugdgroepen worden groter, en het plezier in de sport en vooral met elkaar spat er vanaf. Waar maandag nog met elkaar sneeuwpoppen gebouwd werden, en trainers in verlegenheid gebracht werden met lieve Valentijnboodschappen, was het woensdag een dag van opperste concentratie.

Sinds dit jaar wordt 1x in de maand een soort kleine wedstrijden georganiseerd; de woensdagavondcompetitie. Twee onderdelen van atletiek worden onderling uitgeoefend. Dit alles met officiële jury, en bij de sprint met een echt startschot.

Hoewel er een wedstrijdelement onderling inzit, gaat het vooral om bewustwording bij de jeugd.
Sinds een half jaar wordt er gewerkt met prestatiekaarten. Op deze kaarten staan de resultaten van de jeugdatleten, en wat men wil bereiken. Door bewustwording van eigen prestaties en het zien van vooruitgang wordt de jeugdatleet extra gemotiveerd.

Woensdag 15-02-17 hebben de pupillen sprint gelopen en bal geworpen. Bal werpen is de voorloper van speerwerpen, op deze manier leren ze de techniek en ontwikkelen ze kracht. De junioren hadden hetzelfde programma, alleen zij gooien geen bal meer, zij konden echt met de speren werpen.

Na afloop is er voor iedereen een gezonde versnapering en een warm kopje thee.

Naast deze formele uitleg was er meer te zien.

  • Lieve vrijwilligers die al sinds jaren de club bijstaan hielpen jureren en opbouwen van de onderdelen.
  • Dezelfde vrijwilligers staan met een grote glimlach te kijken om zoveel enthousiasme bij de jeugd.
  • Nieuwe juryleden, die twee uur in de kou helpen om alles zo goed mogelijk te beoordelen, te meten en op te schrijven.
  • Ouders die aanschuiven bij de jeugdcommissie om te helpen resultaten op te schrijven.
  • Enthousiasme kinderen die na afloop op de kaart willen kijken, en blij zijn met de vooruitgang.
  • Jeugdleden die elkaar aanmoedigen, blijven kijken naar elkaars prestatiesVrijwilligers die meedenken hoe we het volgende maand nog beter met elkaar kunnen afstemmen
  • Geen onvolkomen woord viel er op deze tweede woensdagavond competitie!

sprint

Kortom samengevat: veel plezier, sportief gedrag, samenwerking, goede training, positiviteit en tevredenheid.

Dank aan alle vrijwilligers, dank aan de trainers die de kinderen leren, trainen en enthousiasmeren.

Tot slot, wilt u ook onderdeel uitmaken van deze positieve energie?  De jeugdgroepen zijn groot, en we hebben dringend behoefte aan vrijwilligers die willen ondersteunen bij trainingen, of die willen helpen bij speciale trainingen enz. Kijk op de website voor vacatures of meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De jeugd kan zijn eigen prestaties bekijken op zijn persoonlijke prestatiekaart, de beste resultaten zullen worden vermeld in de nieuwsbrief en op het vernieuwde prikbord!