Laatste nieuws Jeugd

Knappe prestaties tijdens 1e pupillencompetitie in Uithoorn

De Zaanland pupillenlift stijgt gestaag….

Met een prachtige opkomst van 54 atleten is de eerste pupillencompetitie van 2017 voor Zaanland zeer succesvol gestart. De organisatie lag in handen van AKU Uithoorn alwaar al snel een flink stuk van het omliggende veld toegeëigend werd door alle aanwezige ouders, supporters, trainers en atleten van Zaanland.

Waar in de ochtend nog de nodige bewolking was kwam al vroeg in de middag de zon door en dit zorgde voor fantastische weersomstandigheden. Voor de lange afstanden was het zelfs zeer warm te noemen.

De dag startte voor alle groepen met de estafette. Hier hebben we ons teamwork goed kunnen laten zien en met een aantal goede resultaten maar uiteraard ook verbeterpunten werd dit onderdeel met tevredenheid afgesloten. Hierna begon voor alle atleten de meerkamp. Sprinten, balwerpen/kogelstoten, verspringen en hoogspringen kwamen allemaal aan bod. Met de nodige ervaren atleten en een aantal atleten die hun eerste wedstrijd draaiden zijn er knappe pr’s behaald en is een basis gelegd om dit in de nabije toekomst nog verder uit te breiden. Maar bovenal heeft iedereen zijn of haar stinkende best gedaan en dat was prachtig om te zien!

Een speciaal dankwoord is op zijn plaats voor alle betrokken ouders/verzorgers die onze pupillen de hele dag hebben begeleid en er voor zorgden dat iedereen (ondanks wat haperingen in het chronoloog) tijdig bij de onderdelen aanwezig waren. Bedankt hiervoor!

Ook leuk om te noemen is dat onze atleten door “onze eigen starter" werden weggeschoten bij de sprint en lange afstand, het was weer gezellig René ?

Met het nodige eremetaal (1 goud, 5 zilver en twee brons op de meerkamp en 2 goud, 3  zilver en 2 brons bij de lange afstand), een uniek Zaanland clubgevoel en de nodige door de zon aangetaste hoofden kon een ieder met een zeer tevreden gevoel over geleverde prestaties huiswaarts keren.

En nu……op naar Edam!

uitslagen AV Zaanland pupillen    Alle uitslagen

Foto's