Laatste nieuws Jeugd

Ouders en trainers nog lang onrustig tijdens pupillen trainingsweekend

Voor degenen die regelmatig iets van mijn hand lezen weten dat ik enthousiast ben over de positieve energie die door de jeugdgeledingen stroomt bij AV Zaanland.  
Dit jaar zijn we weer begonnen met trainingsweekenden (“ja ja, trainen, bikkelen, gezonde  maaltijden, en de bekende 3 erren: rust-regelmaat-reinheid”) voor de junioren en de pupillen.

sterke band tussen de pupillen
sterke band tussen de pupillen (foto Merit Ruys)

 

Begin April zijn de junioren op trainingsweekend geweest in Alkmaar.  Het groepsgevoel werd versterkt, door te trainen (uiteraard),  spelletjes te doen,  en zwemmen. Het leverde veel positieve energie op voor de junioren en trainers. Zelfs zoveel positieve energie dat de oudste atleten in de groep misschien wel zelf trainer willen worden….

Afgelopen weekend, zijn de pupillen op trainingsweekend geweest in Hoorn. Veertig gemotiveerde atleetjes, van 6 tot en met 11 jaar, die het een heel weekend volhielden met 5 trainers, en 5 moeders.
De zware trainingen hebben ze doorstaan, de “superfoods” werden zonder mopperen gegeten, het verplicht even buiten spelen, of rustig even tekenen, het nachtspel  zonder bang te zijn gespeeld. Bij dit nachtspel hadden wij  superhulp van de aankomende trainers (inderdaad, de enthousiaste junioren die starten met de opleiding)).
Hoewel ze “vroeg” op bed lagen, moesten ze er ook weer vroeg uit voor de ochtendgym, om daarna een specialistentraining te krijgen van trainer nummer 6: Rik Taam. Rik verraste iedereen nog met een heuse “goodie-bag” gesponsord door zijn sponsor, AA Drink.
Het weekend sloot af met de middag op het strand bij Hoorn, waar iedereen wat anders deed. Van een mooi zandkasteel bouwen, luieren, wat zwemmen, zaklopen, sprintspelletjes tot schelpen zoeken.
Iedereen ging lachend weer met de ouders mee naar huis, waar men waarschijnlijk zeer vroeg naar bed wilde om nog even na te dromen van dit gezellige sportieve weekend.

 • dank voor de organiserende ouders:  tot in de puntjes verzorgd, en op alles voorbereid
 • dank voor de andere ouders die mee waren, om alles in veilige banen te leiden
 • dank voor de trainers: leuke trainingen, gezelligheid en gekkigheid
 • dank voor Rik en zijn sponsor: leuke training, en goodie-bag
 • dank voor aankomende trainers (inclusief introduce), om te helpen met het nachtspel
 • dank voor de twee ouders die met 2 junioren D ook naar Hoorn togen om te helpen met het nachtspel
 • dank voor alle ouders die wilden rijden naar Hoorn en materialen wilden vervoeren
 • dank ook aan de ouders voor het vertrouwen in ons en het even uitlenen van de 40 geweldige kanjers
 • dank je wel Oscar voor de constante berichtgeving en foto’s  op de teamapp voor alle thuisblijvers
 • Dank je wel Merit voor de vele foto’s die gemaakt zijn, en straks via de website zijn te bewonderen
 • Speciale dank aan de 40 jeugdleden die meegegaan zijn. Dankzij jullie enthousiasme, goede humeur, en sportiviteit, elkaar helpen, bezorgd zijn voor elkaar is het echt een top weekend geworden.

Tot slot: 1 excuus aan de jeugdleden als jullie niet konden slapen door het gegiechel  van de trainers en ouders. Door jullie sportieve en gezellige gedrag,  werd ons gezellige gedrag nog gezelliger… en hebben wij iets te lang nagepraat, (en gegiecheld) terwijl  ook wij moesten slapen….  

Tot slot: 2 Anekdote: Voor het eten een moment stilte voor de pupillen die even stil willen zijn om te bidden. Dit gaat goed, iedereen is muisstil. Aan het eind van de maaltijd een moment stilte om te danken en daarna de maaltijd te eindigen. Aldus vraag ik aan het eind van de maaltijd een moment stilte… dit lukte minder goed, omdat heel veel pupilletjes, de opdracht heel letterlijk namen: “dank u wel””dank u””dank u wel voor het eten””dank u”enz. #vertederend momentje# het zijn echt schatjes onze pupillen.

Kortom,  een geweldig weekend. Wat ons betreft  voor herhaling vatbaar. Wat ons betreft is hiermee een nieuwe traditie geboren.

foto's van Merit Ruys