Laatste nieuws Jeugd

Eerste kennismaking wedstrijd Atletic Champs

Op 8 juli 2017 in de Haarlemmermeer, hebben we een onwijs leuke kennismaking gehad met het nieuwe concept van de atletiekunie namelijk: de Atletic Champs.

Het zou leuk zijn als je de volgende keer mee kunt doen!

In oktober 2016 is er in de regio Noord-Holland een aanhanger met materiaal aangeschaft om wedstrijden te kunnen organiseren. In 2017 twee kennismakingswedstrijden en in 2018 zullen er 3 officiële wedstrijden gehouden worden. De eerste wedstrijd was bij AV Haarlemmermeer in Hoofddorp er deden in totaal 66 kinderen mee van verschillende clubs (Suomi, Haarlemmermeer, Castricum, KAV en Zaanland). De kinderen waren ingedeeld in 6 teams, bestaande uit minimaal 6 kinderen en maximaal 12 kinderen. Er waren clubteams maar ook combi teams. De meiden van Zaanland die meededen waren geplaatst in combi teams. En zowel het combi team met Zaanland van de B/C/mini als het A-team hebben de eerste plaats behaald! Suzanne Otto is zelfs 2de geworden van alle A-meisjes. Super gedaan meiden! Voor alle uitslagen kunt u terecht op Atletiek.nu .

Atletic Champs

Bij de atletic champs zijn de atleten continu bezig tijdens een wedstrijd. I.p.v. 3 pogingen bij verspringen krijgen de kinderen zo veel pogingen als ze willen in 20 minuten tijd. Met jouw team wordt je ingedeeld in een poule. Omdat je van onderdeel naar onderdeel gaat met één pauze tussendoor duurt de wedstrijd maar een halve dag! De mini/c/b hebben estafette, sprint 40m, hurk-hoog, vortex werpen, horde, m-bal werpen en duur gedaan. De A-pupillen hebben estafette, hoogspringen, vortex werpen, kogelstoten, horde, verspringen en duur gedaan. Estafette was op het grasveld, erg leuk om te zien en je kan elkaar makkelijker aanmoedigen! De duurloop is i.p.v. een afstand lopen nu op tijd lopen en dan wordt er gemeten hoe ver je in die tijd hebt kunnen lopen. 

Lijkt het jou ook leuk ? 

Op 23 september 2017 is er een tweede kennismakingwedstrijd bij AV Suomi, AVZaanland pupillen kunnen hier gratis aan meedoen! Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kom het ontdekken!