Laatste nieuws Jeugd

Een zonnige dag bij de finale van de pupillencompetitie!

Dit jaar was Zaanland weer vertegenwoordigd bij de finale van de pupillencompetitie. Voor degene die niet weten hoe de pupillencompetitie werkt, hier een korte uitleg.

De pupillen van Zaanland hebben drie competitie wedstrijden moeten afleggen, wanneer je na deze drie wedstrijden als team in de top 8 van alle teams komt te staan ben je door naar de finale. Je kan ook individueel naar de finale gaan, je moet dan in het individuele klassement in de top 12 staan.
Van Zaanland waren er deze dag 2 teams vertegenwoordigd, een pupil die meedeed in het team maar ook individueel was geplaatst en een pupil die individueel geplaatst was.

De finaledag was aangebroken (20-09), iedereen was om 10.00 uur aanwezig op de atletiekbaan van vereniging DEM in Beverwijk. Om 10.30 uur starten hier het defilé voor de kinderen, dit is een ereronde over de baan. Zo kunnen de kinderen, maar ook ouders, bekijken wie er allemaal meedoen aan deze spannende wedstrijden en welke concurrenten de kinderen moeten verslaan.

Na de ereronde en de verschillende fotosessies moesten de pupillen zich klaarmaken voor de aftrap van de wedstrijd, de estafettes. De jongens C kwamen binnen in een goeie tijd van 29.32 seconden. De meiden A2 moesten de 4x60 meter en eindigden in een tijd van 37.37 seconden.

Daarna begonnen de meerkamp onderdelen met het balwerpen voor de jongens C. En het kogelstoten voor de meisjes A2. En wat een afstanden hebben de jongens gegooid. Jelmer: 23.16m, Tyrone: 21.21m, Oscar: 19.51m, Dante: 12.84m en last but not least Luuk: 11.87m.
Bij het kogelstoten kregen de meiden nog de laatste aanwijzingen om zichzelf boos te maken en de kogel ver te kunnen stoten. En dit lukte!! De afstanden zaten allemaal rond de 6 meter, met een mega uitschieter van 9.52m van Jessamy. Zij verbrak hierbij haar persoonlijke record maar eveneens het clubrecord wat al op haar naam stond. Zansi was de A1 pupil die individueel mee deed aan de wedstrijd, hij begon zijn dag met het verspringen en sprong naar de 3.78m.
De A2 meiden vervolgden hun dag met het hoogspringen, wat voor veel meiden een lastig maar ook ‘eng’ onderdeel is. ‘De lat ligt namelijk wel erg hoog’ ‘Het doet zeer als je met je rug op de lat neerkomt’. Toch hebben de meiden het super goed gedaan! Isa sprong naar de 80cm, Illita  naar de 1.05m, Fleur naar de 1.15m en Sarah/Jessamy wisten het spannend te maken maar kwamen helaas niet over de 1.25m heen. Beide eindigden de lat op 1.20m, wat een uitstekende prestatie is.
De jongens C/ Zansi konden even uitrusten om vervolgens door te gaan met de sprint van de dag. Na het startschot zo snel mogelijk 40m rennen, voor Zansi zelfs 60m. Goed gedaan jongens!
Het laatste onderdeel voor de jongens was het verspringen. Jelmer sprong van onze Zaanland jongens het verste naar een sprong van 3.00m op de voet gevolgd door Dante met een sprong van 2.85m. Zansi moest als laatste onderdeel de bal zover mogelijk weggooien, hierbij bereikte hij een mooie afstand van 30.84m.
De meiden A2 moesten als laatste onderdeel alles eruit halen op de sprint en dit hebben ze zeker gedaan!

En dan nu de uiteindelijke uitslagen...

De jongens pupillen C zijn als team uiteindelijk op de achtste plek geëindigd, met een punten totaal van 4480!!

De meisjes pupillen A2 zijn als team op de zesde plek geëindigd, met een punten totaal van 5873!!
Zansi is als individualist op de negende plek geëindigd, dit betekend dat hij de negende is geworden van alle A1 jongens van Noord-Holland! Dat kan niet iedereen zeggen.

En de medaille winnaars onder ons: Jessamy, met een puntentotaal van 1724 is zij uiteindelijk op de 2de plek geëindigd. En dit betekent voor haar een podiumplek hoger dan de finale van vorig jaar.

Zie  meer foto's van de pupillencompetitie: Finale pupillencompetitie (229 foto's / Foto's Merit Ruys op Picasa).