Laatste nieuws Jeugd

Om het een commune te noemen, gaat te ver (NK indoor)

Het is wel zo dat de zaanland kinderen elkaar opzoeken, vaak na afloop van een training wordt er nog tikkertje gespeeld, soms langer dan de eigenlijke training duurde. Of gebroederlijk/gezusterlijk op de mobiel belangrijk nieuws delen, met elkaar in app-groepen zitten. Sommige jeugdgroepen hebben een gezamenlijk uitje (bijv. D1 junioren, bowlen) en ook de ouders delen in de loop van de jaren meer dan: Hoi en Hallo.

Dit komt tot uiting bij bijvoorbeeld de meerkampwedstrijden waar alle ouders als “one big family” bij elkaar zitten. Waar de een de koekjes me eheeft, heeft de ander een kannetje koffie, en ook voor de kinderen komt er regelmatig een gezinsverpakking van iets langs. Iedereen deelt met elkaar, iedereen zorgt voor elkaar.

Dat de trainers en kinderen het leuk met elkaar hebben is geen geheim, de trainers laten echt zien dat zij meer dan een trainersgroep zijn, en ook de aankomende jonge trainers hebben deze leuke band met elkaar.

De verbondenheid tussen atleten onderling en trainers bewijst zich weer tijdens een NK indoor.

Afgelopen weekend was er zoals gezegd NK indoor. Op zaterdag togen al enkele atleten naar NK, en konden meedoen met de kids-sprint. Deze boffers hebben Daphne in actie gezien. En hebben een prachtige sportdag gehad.

Op zondag toog de grootste groep naar Apeldoorn. Maar liefst 13 jeugdleden van AV Zaanland deden mee met de kidsrun.

Als ervaren kijkers wisten wij het bekende plekje te bemachtigen. Dat is een plekje zonder teveel langslopend publiek, waar aan de zijkant een strook beton is waar wij kampement kunnen maken. Geruit kleedje, thermoskannen koffie en thee, limonade, en ook het bekende kaakje bij de koffie worden uitgestald. Wat ons betreft kan de dag beginnen.

De vlag over de reling gehangen zodat goed duidelijk is waar we zitten. Dit is overigens ook duidelijk aan het volume geluid wat we produceren. “Onze kinderen” moedigen we luidkeels aan, en ook de volwassen atleten die voor Zaanland uitkomen, kan het niet ontgaan zijn waar de aanhang van Zaanland zat. Sportief als we zijn, applaudisseren we natuurlijk voor iedere knappe prestatie en ook alle medailles hebben we om de nek zien gaan.

De kinderen lopen de kidsrun, krijgen een mooi diploma en een “goodie-bag”. Na de loop zien wij ze eigenlijk niet meer. Ze verzamelen handtekeningen, gaan met sporters op de foto, of tussendoor even met “Mees Kees”, die ook in het publiek zat.

Op de foto met 'Mees Kees'

Ze vermaken zich op het kidsplein (een plein met diverse spelletjes, → top geregeld) of waren tikkertje aan het spelen in een van de lege gymzalen. De wat oudere atleetjes zorgen ook voor de jongere atleetjes. Ook hier is te zien dat iedereen het leuk met elkaar heeft, en zich veilig voelt.

Van elke kidsrun werden foto's gemaakt die vervolgens in een soort krantenpagina geplaatst werd. Onwijs leuk, alsof je op de voorpagina staat! We kregen de fotograaf zo ver dat alle deelnemers, (en bijna deelnemers, -nog even ouder worden Anouk en Thomas-) op de foto gezet werden.

Na afloop eindigen de meeste, geheel in stijl, bij een sneleten keten. Hier wordt de dag nog even beschouwd, en met: “tot morgen” gaan we weer uiteen.

Nee, een commune is het niet, maar het is in de loop der jaren wel een warme groep mensen geworden die meer met elkaar delen dan alleen het lidmaatschap van AV Zaanland.

O ja, tot slot: hoe deden onze kinderen het? Ze deden het goed! Met veel plezier en de genoemde aanmoediging liepen ze 600 meter. Ze hebben het beste van zichzelf laten zien, duidelijk vermoeid, kapot, leeg maar met een grote smile kwamen ze over de finish. We zijn trots op ze!

Jongens Junior D
Roy Deijkers 1:50,45
Jelmer de Gauw 1:58,48
Jongens Pupil A
Ermias van Delft 1:57,12
Jongens Pupil B
Jonathan Kef 2:26,37
Gijs Kuiper 2:37,38
Meisjes Junior D
Puck Schipper 2:16,42
Pien Bakker 2:08,45
Floor Bakker 2:26,01
Meisjes Pupil A
Maartje Brakenhoff 2:42,01
Amber Deijkers 2:21,56
Lisa van Kleef 2:28,07
Meisjes Pupil B
Malou de Gauw 2:27,38
Anouk Verhaal 2:36,66

fast-food

warming-up in de sporthal