Laatste nieuws Jeugd

Juniorenweekend 2018, enthousiasme en teambuilding!

Afgelopen weekend zijn de junioren met een groep van 24 atleten en onder begeleiding van trainers en helpende ouders, te gast geweest bij Scouting vereniging Martin Luther King in Hoorn.
En we kunnen terugkijken op een fantastisch weekend! Niet alleen het prachtige weer maar vooral ook onze junioren hebben hiervoor gezorgd. Met veel enthousiasme is meegedaan aan alle trainingen en spellen en tijdens de rustmomenten heeft iedereen zich ook voortreffelijk gedragen.
juniorenweekend Hoorn

Om de sfeer er meteen in te brengen zijn we zaterdag begonnen met een bootcamp in het park achter het verenigingsgebouw. Hierna was er even de tijd om de kamers in te delen en de bedden op te maken. In de middag is speerwerptrainer Rogier speciaal voor onze junioren naar Hoorn getogen om daar de groep een hele leuke speerwerp training te geven, heel leerzaam en ook top dat Rogier dit heeft willen doen, dank Rogier!
's Avonds gingen we broodjes bakken boven een kampvuur en nog een smokkelspel in het park spelen om vervolgens nog even te eindigen rond het kampvuur.
broodjes bakken rond het kampvuur
Omdat slapen nou niet het meest favoriete onderdeel voor de meesten bleek was hier een wat strengere benadering nodig maar uiteindelijk is iedereen toch heerlijk in dromenland gekomen, althans....bij de junioren in ieder geval, een enkele trainer had hier toch nog wat moeite mee (iets met een missend kussen en hout zagende slaapgenoten).
Na een ietwat korte nacht en wat moeite met opstaan heeft iedereen zich herpakt en zijn we de ochtend gestart met een biathlon. En gezien de inzet was er nog maar weinig te merken van de korte nacht, compliment ook hiervoor aan al onze atleten! 's Middags zijn we geëindigd met een ander spel: Down the drain (een soort ganzenbord met heel veel kaartjes en een atletiekbaanbord) en ook bij dit spel viel nog het nodige fanatisme te bespeuren.
Scouting Hoornblauwe pannenkoeken
Een speciaal dankwoord is op zijn plaats voor Marije en Cleo (de organisatoren), Marc (onze keukenprins en spelleider), Menno (onze fotograaf), Arjen en Guido (helpende handjes waar ze ook maar konden) die de trainers hebben ontlast door het gehele weekend, of een deel daarvan, te organiseren, te helpen bij de spellen en voor prima maaltijden hebben gezorgd (wat te denken van blauwe pannenkoeken....). Uiteraard mogen ook de ouders die hebben geholpen met het vervoer van Zaandam naar Hoorn niet vergeten worden. Ook jullie bedankt voor de hulp!
We kijken terug op een super weekend en zien alweer uit naar volgend jaar.

Namens alle trainers, bedankt!

foto's Menno de Haas op facebook

foto's van Oscar de Gauw op Google foto's

Met zijn allen in de eetzaal

Junioren trainings kamp              

Vorig weekend zijn er 24 junioren op trainingskamp geweest in Hoorn. We hebben overnacht bij de scoutingvereniging. In en rondom het club huis hebben we verschillende activiteiten gedaan. Zo was er een bootcamp van Hans en Oscar, waar ze allemaal nog spierpijn van hebben. Een werptraining van Rogier en een leuke training van Linda en Raymon. Ook waren er leuke spellen zoals een nacht smokkelspel en nog veel meer. Het grootste feest was misschien wel de pannekoeken van Marc en Guido, de vaders die mee waren.

Iedereen die mee was heel erg bedankt!

Ook de organisatie Marije en Cleo.