Laatste nieuws Jeugd

Pupillenkamp 2018, het was weer top!

Zaterdag 16 juni jl. zijn 35 pupillen samen met trainers en vrijwilligers naar Hoorn vetrokken voor het pupillenkamp 2018. En zoals het hoort stonden alle kinderen vol energie en enthousiasme keurig op tijd klaar bij ons clubgebouw vanwaar we met zijn allen naar scoutingvereniging Martin Luther King in Hoorn zijn vertrokken.
pupillenkamp 2018 groepsfoto

Aangekomen in Hoorn zijn de trainers meteen gestart met het opstellen van de eerste training van het weekend. Trainers Patricia en Linda hadden een leuke training voorbereid in het park direct achter het scoutinggebouw. Krantenmep, waterbekers van A naar B brengen, aan elkaar vastgeknoopte benen en nog meer van dit soort leuke spelvormen zijn fanatiek en sportief afgewerkt door de hele groep. Na de training zijn we met zijn allen teruggegaan naar het clubgebouw waar de vrijwillige ouders alle tafels en stoelen al hadden klaargezet. Alle jongens en meiden hebben vervolgens hun tassen en slaapspullen in de slaapzalen gezet en netjes hun eigen bed opgemaakt (ja, ze kunnen het echt zelf….). Na al deze inspanning waren we wel toe aan de lunch.

Na de lunch was er lekker even de tijd voor de kinderen om zichzelf te vermaken. Waar een groepje meteen naar buiten stoof om verder te rennen en vliegen gingen andere groepjes samen een spelletje binnen doen, heerlijk om te zien hoe vanzelf dit allemaal gaat tussen de kinderen! Na een snoepje en wat drinken zijn we vervolgens verder gegaan met twee nieuwe spellen, levend memory en het hoedjes spel. Bij levends memory maakten duo’s een afspraak om, wanneer je naam werd genoemd, dat te doen wat ze samen hadden afgesproken. En wat zagen ze we veel leuke verschillende variaties, van dansjes tot andere bijzondere bewegingen, we hebben alles voorbij zien komen. Bij het hoedjes spel streden twee teams om het hoedje. Het hoedje staat in het midden van het veld en uit ieder team rent er iemand naar het hoedje toe. Degene die als eerste het hoedje weet te pakken moet zo snel mogelijk weer terug naar de lijn voordat hij/zij getikt wordt. Ook hier deed iedereen weer vol enthousiasme mee.

Na weer een rustmoment was het moment eindelijk daar, de kinderen hadden al het een en ander opgevangen over het avondmaal en inderdaad, de pannenkoeken werden vol enthousiasme onthaald! Overigens ook hier weer een groot compliment voor de helpende ouders die de pannenkoeken hebben staan bakken, TOP! Ondanks dat iedereen zijn best heeft gedaan is het niet gelukt om alle pannenkoeken op te krijgen, hier later meer over….

Na het uitbuiken van de heerlijke maaltijd zijn we begonnen aan het avondprogramma. En dit was nog wel de grootste verassing voor iedereen, we zijn gaan lasergamen in het park! In vier teams werd er gestreden om de eer en gestreden werd er! Koprollen, hindernissen, verstop plaatsen en directe aanvallen werden niet uit de weg gegaan, erg leuk om te zien. En uiteraard was een groot deel van de leiding even een moment op gelijk belevings- en gedragsniveau als de kinderen zelf, we konden ons niet langer inhouden ;-) Na het lasergamen hebben we nog een kampvuur gemaakt waar marshmallows werden opgewarmd en tussen twee koekjes werden weggewerkt, een lekkere traktatie om mee af te sluiten! Alle kinderen zijn (waarschijnlijk iets laster dan normaal…) vervolgens naar bed gegaan waar de meesten ook vrij snel in slaap vielen. Een enkeling wilde de strijd tegen de slaap niet te snel opgeven maar ook die moesten er aan geloven. Nu had de leiding ook nog even tijd voor een momentje samen wat prima is uitgebuit!
Na een wat korte nacht en een lekker ontbijt met een gekookt eitje, een croissant en de overgebleven pannenkoeken (daar zijn ze weer), zijn alle kinderen met trainers Hans en Oscar het park weer ingegaan voor een training. En waar de zaterdag vol energie en enthousiasme begon leek dat deze ochtend toch iets minder. Er was een bootcamp voorbereid waar onder streng toeziend oog van de trainers nog wel even iets werd verwacht van de kinderen. Armen, benen en buik zijn stevig getest tijdens deze training. Ondanks de vermoeidheid werd ook hier door de meesten toch nog heel goed gewerkt. Een klein groepje had het wat te zwaar en is vervolgens in een rustig tempo nog een rondje gaan joggen in het park. Na deze bootcamp hebben de kinderen weer lekker wat tijd voor zichzelf gehad en ook hier wisten ze deze tijd weer prima in te vullen met elkaar.

De middag begon met een lekkere lunch, er waren patatjes verzorgd met een snack erbij!
Dit resulteerde in weer wat nieuwe energie en zo zijn we begonnen aan de middag met weer een leuk nieuw spel: Down the drain. Dit is een soort ganzenbord wat je in teams speelt met pionnen op een atletiekbaan. Bij ieder nummer hoort een kaartje met vraag en de groepen moesten op zoek naar de kaartjes om vervolgens de vraag bij de begeleider te krijgen. Uiteindelijk zijn we de middag geëindigd, op veler verzoek, met een laatste potje lasergamen!

Een speciaal dankwoord is er voor alle vrijwilligers die er mede voor hebben gezorgd dat dit weekend weer zo goed is geregeld: Ans en Floor, Astrid, Marije, Cleo, Ellis (en Atlas), Wendy, Merit en Laura.
Maar natuurlijk ook alle ouders die hebben geholpen met het vervoer!
Hiernaast alle trainers en assistent trainers: Hans, Linda, Patricia, Oscar, Simon en Tim!

De afsluiting is uiteraard voor de kinderen zelf! Wat hebben ze zich weer top gedragen met zijn allen. Respect, plezier, enthousiasme, saamhorigheid, het is allemaal van toepassing op onze toppers!
Bedankt dus weer voor een fantastisch weekend!

foto's Merit Ruys