28 maart TESTloop 1 van 3

testlopen 2019

http://www.avzaanland.nl/index.php/baanatletiek/baanwedstrijden/agenda-baanwedstrijden-avz/404

11e Sultanaloop (5 en 10 km, jeugd 1 Engelse Mijl)

Afgelopen zondag geen CPC Loop gelopen?! Reageer zondag (sportief) af tijdens onze 11e Sultanaloop.
Start 5 km en 10 km om 11:00 uur. 1 Engelse Mijl voor de jeugd start om 11:05 uur.

De dood van een hardloopster

Op 28 februari werd een indrukwekkende documentaire van Zembla uitgezonden over de 25-jarige Caroline Goedhart die vlak voor de finish van de Dam tot Damloop van 2016 een hitte beroerte kreeg en kort daarna overleed. Zembla heeft onderzocht wat er precies gebeurde rondom de dramatische dood van Caroline Goedhart.

Lees meer...

TRAIN MEE VOOR DE 35e DAM TOT DAMLOOP!

Op dinsdag 9 april start AV Zaanland met het Dam tot Damarrangement. Voor iedereen die mee wil doen is er op zaterdag 6 april om 9.00 uur een informatiebijeenkomst in de kantine van de vereniging (J.A. Laanplein / Vincent van Goghweg).

Lees meer...

NK cross levert gouden plak op voor Jeroen Kramer

In de Noordoostpolder werd dit weekeinde gestreden om de Nederlandse crosstitels. Zaterdag kwam Jeroen Kramer in actie bij de masters 35. Na 28:31 kwam hij op het 8 km lange parcours als eerste in zijn klasse over de eindstreep.

Lees meer...

RunX Zaanland cross gelopen met ideaal loopweer

RunX Zaanland cross (foto's © Willy Maten)Blauwe lucht en weinig wind tijdens cross in het Jagersveld.
uitslag (versie 1.1) op uitslagen.nl en foto's op avzaanland.com

AV Zaanland atleten op het podium: Sietse van der Pal 3e bij de Junioren AB Neo Senioren mannen, Jeske van der Pal 2e bij de Junioren AB Neo Senioren vrouwen, Eline Langeveld 1e bij de vrouwen Senioren, Marleen Heemels 2e bij de vrouwen 45+, Steven Greveling 2e bij de mannen Senioren, Jeroen Kramer 1e bij de mannen 35+, Hans van Urk 3e bij de mannen 55+ en Robin en Marthijn Bakker 1e en 2e bij de mannen G atleten.

De kop is er af, veel meeuwen op Jagersplas parcours

De 10 km bij zowel de vrouwen als de mannen was bezaaid met lopers van de loopgroep De Meeuwen (AV Edam) en ze gingen er met de bloemen vandoor bij de vrouwen en bij de mannen. Gisela Muhren won in 46:24 bij de vrouwen en Joost Zaunbrecher in 35:25 bij de mannen.

Lees meer...

zondag aanstaande aanvang AV Zaanland's hardloopjaar

A.s. zondag 27 januari is met Jagersplasloop nr. 89 de aftrap van AV Zaanland's loopjaar. En om meteen maar even door te pakken is één week later meteen de 2e AV Zaanland loop, De RunX Zaanland cross.

Lees meer...

Ronald Schröer 9e en Jeroen Kramer 3e in Egmond

Ronald werd met zijn 9e plaats bij de mannen Senioren op de halve marathon de beste Nederlander in deze NN Egmond Halve Marathon.

Lees meer...

Runnersworld Zaandam heet vanaf januari RunX

ZAANDAM – Runnersworld Zaandam is samen met vijf andere hardloopzaken uit de Runnersworld-groep een nieuwe coöperatie van hardloopwinkels gestart: RunX. Dit om aan te sluiten bij een andere inkooporganisatie en zo te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Dit betekent dat de hardloopwinkel uit Zaandam vanaf dinsdag 1 januari een ander uiterlijk, logo en dus naam heeft.

Lees meer...