Laatste nieuws Loopsport

Schröer en Holterman kwalificeren zich voor EK cross

AV Zaanland atleten Ronald Schroer en Jill Holterman wisten zich tijdens de Warandeloop in Tilburg afgelopen weekend te plaatsen voor de Europese Kampioenschappen Cross dat op 9 december op hetzelfde parcours in Tilburg word afgewerkt. 

Ronald Schroer deed tijdens de galarace voor mannen een goede zaak door zijn race goed in te delen. Hij finishte in al het geweld uiteindelijk op de 14e plaats (5e Nederlander) en dat bleek goed genoeg om deelname aan de EK cross af te dwingen.

Ook in deze race liep Sven Schoonebeek. Hij had kans om zich te plaatsen voor de EK cross voor atleten onder 23 jaar, maar slaagde er helaas niet in dit waar te maken. Onder andere door een kleine blessure die hem parten speelde in de voorbereiding op deze wedstrijd liep hij uiteindelijk naar een 44e plaats (6e Nederlander onder 23 jaar). De eerste 4 Nederlanders onder 23 mogen op het EK aan de start verschijnen.

Jill Holterman deed goede zaken bij de Galaloop voor vrouwen. Als 12e (3e Nederlandse) kwam zij over de streep, waarmee ze haar deelname aan de EK cross veilig stelde.

Richard Douma liep, en won, de korte cross in Tilburg. Voor hem is er echter geen Ek cross omdat de korte cross daar niet word gelopen. Er is wel een relay (2 mannen en 2 vrouwen); maar de Atletiekunie vond het team dat Nederland daar naartoe had kunnen sturen niet goed genoeg.

Verdere uitslagen:  https://evenementen.uitslagen.nl/2018/warandeloop/