Laatste nieuws Loopsport

Laatste serieuze training voor de Dam tot Damloop met ijs toe.

Op het weer perfect uitgemeten snelle parcours van De Zaankanterloop liepen veel lopers hun laatste harde trainingskilometers voor de Dam tot Damloop van komend weekeinde.

2019 04 14 de zaankanterloop foto © kees klinkenberg
start 10 km (foto © Kees Klinkenberg)

Sven Schoonebeek liep de gemiddeld snelste kilometers en won de 5 km overtuigend in 15:11. Jeske van der Pal was bij de vrouwen de snelste op deze afstand met haar eindtijd van 19:35.

Op de 10 km won Eline Langeveld de strijd bij de vrouwen met een tijd van 37:10. Jeroen Kramer was, op dezelfde afstand, bij de mannen met afstand de snelste. Hij won de 10 km in 32:23.

Het parcours liep net als vorig jaar weer vanaf de AV Zaanlandbaan via het ‘Spits’ tunneltje onder de Provincialeweg door naar de Houtveldweg richting busbrug De Binding. Net voor de afslag naar De Binding lag het keerpunt van de 5 km. De 10 km lopers liepen rechtdoor richting Westerwindpad, waar deze keer voor de verandering weinig wind stond, en sloegen links af het Westerwindpad op richting Westzanerdijk. Op de heenweg net voor en op de terugweg net na de Westzanerdijk stond de drankpost waar het uitgezwete vocht weer aangevuld kon worden. Op de Westzanerdijk lag het keerpunt voor de 10 km lopers.
Een snel parcours met weinig bochten dat veel lopers aansprak.

nog maar een paar kilometers
nog maar een paar kilometers (foto © Willy Maten)

Op de baan druppelde de lopers binnen, eerst alleen de 5 km lopers maar even later ook de 10 km lopers. Het binnendruppelen ging even over naar regen maar een hoos is het nooit geworden, de lopers liepen in kleine groepjes of solo over het parcours.

Na de loop was het even rustig bijkomen en genieten van het heerlijke schepijs van Goemans Ijscafé.

Rondom de loop waren weer veel vrijwilligers in touw die hun steentje hebben bijgedragen aan het welslagen van de loop.

uitslag
foto’s (Kees Klinkenberg)
foto’s (Willy Maten)
bijgewerkt loopklassement

We zien je graag terug bij de Zaanse Schansloop (13 oktober) en/of de Vijfhoekparklopen (1e op 19 oktober).