Laatste nieuws Loopsport

Meestrijden om de overwinning in Beeckestijn Cross en Cross Circuit

Podium plaatsen Sietse en Femke van der Pal en Cora Sistermans. Femke en Cora doen goede zaken voor het Runnersworld Cross Circuit.

Runnersworld Beeckestijn Cross

Sietse van der Pal werd bij de gecombineerde 3,3 km loop voor jongens junioren A en B 2e in een tijd van 12:23.
Jeske van der Pal deed het in dezelfde leeftijdsklasse bij de meisjes met een tijd van 13:05 en een 5de plaats deze keer minder goed dan haar broer.
Femke van der Pal won bij de vrouwen Senioren de 6,3 km lange cross en deed goede zaken voor het Runnersworld Cross Circuit.
Nog een overwinning voor een Zaanland atlete was er bij de Vrouwen 45. Cora Sistermans passeerde na 6,3 km in 27:25 als eerste Master 45+ de finishstreep.
Leon Heijman liet zich zien bij de jongens pupillen. Hij finishte op plek 12 op het 1,6 km lange parcours. Zijn tijd, 5:56

Runnersworld Cross Circuit 2014-2015

Met 3 overwinningen en een 2de plaats staat Femke van der Pal op de 2de plaats bij de vrouwen in de tussenstand van het uit zeven lopen bestaande Runnersworld Cross Circuit. Alleen Ghyta Denz van AV’23 staat nog voor haar in het klassement maar heeft 1 loop meer gelopen. Na de zeven lopen tellen de beste vijf resultaten voor het eindklassement en met een voorlopig gemiddelde van 99,8 van de maximaal 100 punten maakt Femke grote kans op de eindoverwinning. Tijdens de komende Runnersworld AV Zaanland cross op zondag 15 februari kan Femke bij een goed resultaat al de eerste plaats overnemen.

Cora Sistermans moet nog even aan de bak bij de vrouwen 45+. Na 5 van de 7 lopen staat ze met een gemiddelde van 99,7 op plaats 6 en heeft maar 3 lopen meegelopen, wat inhoud dat ze de komende 2 lopen in de top moet lopen en in ieder geval Susanne Boer van KAV Holland achter zich moet houden die met 2 overwinningen en 2 tweede plaatsen er op papier erg goed voorstaat. Voordeel is dat Cora in de twee onderlinge confrontaties in het cross circuit dit jaar als winnares uit de bus kwam.

Jeske van der Pal moet de laatste crossen aan de slag om een plaats bij de eerste 3 veilig te stellen. Lotte Proper (Phanos), Emma Kok (Phanos) en Mariska Poel (DEM) zullen het Jeske de komende twee crossen moeilijk kunnen maken om plek 3 vast te kunnen houden. Gezien de tussenstand maakt Emma Kok de meeste kans om er met de overwinning vandoor te gaan.

UItslag Runnerworld Beeckestijn Cross

Tussenstand Runnersworld Cross Circuit 2014-2015