Laatste nieuws Loopsport

"As"

Jan Fris uit loopgroep Half 7 groep 1 blikt op eigen wijze terug op zijn Sultanaloop.

Als ik zondag de route uit mijn hoofd geleerd zou hebben / mijn hersens gebruikt zou hebben (want nee; trappetjes zoals aan de kop van de Westzanerdijk komen niet voor in serieuze looproutes!) / beter op de geverfde pijlen zou hebben gelet / goed gekeken zou hebben naar een bordje-met-pijl / teruggeschreeuwd zou zijn door alerte vrijwilligers……………dan zou ik niet 1.280 meter te veel gelopen hebben en zou ik met 1.19.46 gefinished zijn en niet met de nu genoteerde 1.25.56.

Als ik serieuzer mijn veters had gestrikt vóór de start had ik dat niet onderweg hoeven doen en had ik nogmaals 12 seconden kunnen verdienen: 1.19.34.

Als ik niet tegen de “vriendelijk” grommende en irritant in de weg lopende pitbull van die twee “alleraardigste” Zaanse burgers opgelopen was, had ik niet half struikelend naar de kant gehoeven en nogmaals vijf seconden kunnen verdienen: 1.19.29.

Hoe ik ook reken, een pr zat er niet in……………helaas geen open staande bruggen tegengekomen. En, zoals mijn grootmoeder al zei: “as is verbrande turref, je heb er niks an”. Zo is het maar net.

Ik heb een fantastische Sultanaloop 2015 beleefd. Na een flinke dip in mijn loopcarrière in 2014 zitten mijn loopresultaten weer in de lift en ik heb vooral genoten (bedankt Niels voor de bemoedigende teksten onderweg!). Van mij geen kwaad woord over vrijwilligers die het allemaal niet goed gedaan zouden hebben, want op zo’n opmerking is maar één antwoord mogelijk: “doe het zelf”. Dat willen we liever niet; we willen zelf maar al te graag lopen!

De vrijwilligers staan ten behoeve van ons uren te kleumen en moeten dan ook nog zien te dealen met allerlei volk dat, óók op zondagochtend, vreselijke haast heeft om langs die rode vlag te komen.

Jan Fris, Half 7 Groep 1

Door een miscommunicatie met wat parcourswachten, hebben veel deelnemers aan de 10 en 16,1 km ca. 1,75 km teveel gelopen. o.a. Jacqueline Louwe, Jan Fris en Arjan van Diepen hebben iets meer gelopen daardoor.

Zij belandden op de Westzanerdijk, terwijl ze vanaf het Westerwindpad direct na de drankpost de Aubade in hadden moeten slaan.

Lees meer: 7e Sultanaloop, foutje bedankt! Communicatiefout verstoort loop.