Laatste nieuws Loopsport

Joost van Galen en Katia Ganda winnen 10 km 78e Jagersplasloop

Jeugdloop prooi voor Jelmer de Gauw en Floor Bakker, op de 4,5 km zijn Maarten van Doornik en Eline Runderkamp de snelsten.

Joost van Galen laat zien dat hij na zijn blessure weer op de weg terug is door na een mooie strijd met Edwin Aardenburg (DEM) en Ruben Ruigendijk (Loopgroep Aart Stigter) als eerste over de finishlijn te gaan bij de mannen 10 km in een tijd van 35:46.
De strijd bij de top 3 vrouwen was er nagenoeg niet, al snel was te zien wie de nummers 1, 2 en 3 zouden gaan worden. Katia Ganda maakte in een tijd van 44:41 als eerste de 10 km vol, gevolgd door Ilonka Betjes (AV Lycurgus) en Sonja van Zeelt (Le Champion).

kopgroep 78e Jagersplasloop

Op de 4,5 km ging de overwinning bij de mannen naar Maarten van Doornik, de atleet van Tartlétos was met 15:56 Mick Onrust en Jos Jacobsen te snel af.
Met een tijd van 19:01 was Eline Runderkamp (AV Edam) een maatje te groot voor Emma-Joy van Dorp (2e), Jaqueline Louwe-Zijlstra (3e) en de rest van het veld bij de vrouwen op de 4,5 km.

Jelmer de Gauw was heer en meester op de 1,8 km jeugdloop, met een tijd van 6:57 was hij bijna een minuut sneller dan de nummer 2 Jan Runderkamp (AV Edam), die op zijn beurt weer ruim een minuut sneller was dan de op de 3e plaats eindigende Dante Staneke.
Lianne Runderkamp van AV Edam werd bij de meisjes, net als haar broertje bij de jongens, 2e op de 1,8 km jeugdloop. Zij werd aan beide zijden geflankeerd door een Bakker, Floor Bakker won de race in 8:12 en Pien Bakker werd 3e in 9:22.

Er waren 150 deelnemers op deze 78e Jagersplasloop

De volgende loop is op 7 juni, dan staat de eerste van vier Rondjes Schoolmeester op het programma met deze keer een 2,5 en een 5 km.

Foto's 78e Jagersplasloop van René Bouwmeester. Er worden de komende uren, dagen meer foto's toegevoegd, zie Fotoalbums 2015.

Kati Ganda wint de 10 km