Laatste nieuws Loopsport

Nog één keer dan, a.s. zondag Rondje Schoolmeester

Aanstaande zondag wordt het klassement van het Rondje Schoolmeester in zijn definitieve plooi gelegd. Dan wordt er voor het laatst gestreden om de punten op de 2,5 km door de jeugd en op de 10 km door de overige lopers.

Zondag 28 juni wordt het eindklassement opgemaakt van het Rondje Schoolmeester 2015
Zondag 28 juni wordt het eindklassement opgemaakt van het Rondje Schoolmeester 2015

Bij de meisjes wordt het klassement aangevoerd door Charon Lak met een gemiddelde van 99,7 en een totaalscore van 299 punten verkregen door één keer bij de meisjes op plaats twee te finishen en twee keer als eerste meisje over de streep te komen. Floor en Pien Bakker kunnen daar niets meer aan veranderen en zullen op plaats twee en drie blijven staan.
Bij de jongens is nog van alles mogelijk. Jelmer de Gauw en Twan Dreumers hebben het beste gemiddelde met 99,0 van de maximale 100 punten maar hebben nog maar twee keer meegelopen. Roy Dijkers heeft wel al drie deelnames achter zijn naam en staat met een gemiddelde score van 98,0 op de voorlopige 3e plaats.

Bij de vrouwen staat Cora Sistermans met drie overwinningen onbedreigd op kop met de volle mep aan punten met een gemiddelde van 100 uit de maximale score van 100. Emma-Joy van Dorp staat er in theorie het beste voor als het gaat om plaats twee. Zij heeft een gemiddelde van 98,0 en al drie keer meegelopen. Sonja van Zeelt staat met het zelfde gemiddelde op plaats drie, heeft twee keer gelopen maar heeft een klein psychologisch voordeel door de laatste race net een plaats voor Emma-Joy te eindigen.
Joost van Galen moet zondag lopen om het klassement te kunnen winnen. Met een score van 100% uit twee lopen staat hij voorlopig bovenaan het tussenklassement 4 punten voor Willem van ’t Veer die ook slechts twee van de drie voorafgaande lopen heeft meegedaan en zondag dus ook aan de bak moet om die tweede plaats te kunnen verdedigen. Ruben Romkes is de enige in de voorlopige top drie die, met een score van 293 uit de maximaal 300 te behalen punten, zeker op het podium eindigt.

Of je nu wel of niet meedoet aan het klassement, je kunt je zondag nog gewoon inschrijven voor de 2,5 km (jeugd) en de 5 of de 10 km voor de overige lopers.

De inschrijving is weer naast molen de Schoolmeester dat gelegen is aan het Kuilpad in Westzaan. De jeugd start om 10:30 uur, de overige lopers starten gezamenlijk vanaf 10:45 uur (We wachten even op de finish van de laatste jeugdloper voordat we van start gaan met de ‘oudere jongens en meisjes’) om te beginnen aan hun 5 of 10 km.

Meer Informatie