Laatste nieuws Loopsport

Zoveel excuses om niet te gaan hardlopen

start torun“Dat kan ik toch helemaal niet. Ik heb er geen tijd voor. Daar ben ik veel te zwaar voor. Ik ben al zo moe. Straks raak ik geblesseerd. Ik houd dat niet vol. Dat had ik toch veel eerder moeten doen.  Dat is veel te duur. Ik vind het doodeng. Ze lachen me vast uit.” Een greep uit de vele excuses die veel mensen zich voorhouden om niet te gaan hardlopen.

str datkantochhelemaalnietBegrijpelijke gedachten, maar ze zijn allemaal niet waar. Dat hebben de 100.000 Start to Run deelnemers wel bewezen, die de afgelopen jaren zijn begonnen met deze 7-weekse beginnerscursus van de Atletiekunie. En waarvan maar liefst 92% de cursus helemaal volbracht heeft. Alle succesverhalen én excuses van deze oud-deelnemers zijn nu gebundeld onder ‘My Start…’. Om iedereen te inspireren zelf óok die stap te zetten.

Om de mijlpaal van 100.000 deelnemers aan Start to Run te vieren, vroeg de Atletiekunie naar de ervaring van al haar oud-deelnemers. Onder de naam ‘My Start…’ stroomden de reacties binnen. Veelal verhalen van mensen die ook jarenlang bovengenoemde excuses hadden. Maar die de stoute schoenen toch hebben durven aantrekken en zich hebben opgegeven. Met succes! Want alle verhalen eindigen steevast met de conclusie dat Start to Run het beste is wat ze konden doen. Dat Start to Run het tegendeel bewijst van alle excuses die mensen maar kunnen bedenken. Want samen met een professionele en enthousiaste trainer, een groep vol met gelijkgestemden en een programma met een rustige opbouw kan iedereen (leren) hardlopen!

“Ook ik kan het!” “Ik hoor nu gewoon bij die hardlopers met felgekleurde T-shirts”. “Ik ben verslaafd!” “Ik train nu voor de 10 km loop bij ons in de buurt”. “Ik voel me zo fit”. “Ik ben zoveel afgevallen”. “Ik voelde me zo trots toen ik 20 minuten achter elkaar kon lopen!” “Ik heb er zoveel energie bij.” Een greep uit de vele quotes waarmee de oud-deelnemers hun verhaal afsluiten.

In de komende weken begint Start to Run op 140 locaties in het land. Kijk op starttorun.nl voor meer informatie, locaties en ‘My Start’.

Meer informatie over Start to Run bij AV Zaanland (Inscrijven is nog mogelijk!)


Een van de vele Start to Run groepen in het land.