Laatste nieuws Loopsport

Najaar = hoog tijd om aan je kracht te werken !!

krachtLaten we even uit gaan van de gedachte dat je een loper/loopster bent die beter wil. Je hebt dit jaar hard getraind en je loopdoelen behaald (of net niet…) en…je wilt meer…
Alleen, je kunt niet een heel jaar lang steeds hetzelfde doen omdat dan bijv. blessures dreigen..kortom je wilt afwisseling en accenten verleggen en werken aan je zwakke punten..

Het najaar is voor veel lopers de periode om te herstellen en nieuwe ideeën op te doen voor het volgende loopjaar. Het vergroten van kracht zonder dat dit ten koste gaat van je looptechniek is hiervoor een bijzonder geschikt moment. Als dat kunt combineren met crosses** (…aanrader !) ben je helemaal goed bezig !

crossen

Met gerichte krachttraining wordt het risico op blessures verminderd. Sterkere buik- en rugspieren/core zorgen voor een betere loopbalans. Sterkere voet en beenspieren resulteren in een krachtigere afzet en toename van pasgrootte. Dit alles tezamen zorgt er voor dat je makkelijker en efficiënter gaat lopen en in het voorjaar de dan hogere tempo’s makkelijker aankunt.

Ingaande vrijdag 2 oktober wordt er 1 x per week een training georganiseerd waarbij gericht aandacht wordt besteed aan het verbeteren van loophouding, looptechniek + (functionele) kracht van iedere deelnemer. Het worden dus gecombineerde en  gevarieerde baan(loop)/krachttrainingen. Deze Aanvullende Trainingen zullen plaatsvinden op iedere vrijdagavond (aanvang 19:00 uur) en wel bij av. Zaanland en staan open voor alle leden van alle loopgroepen bij a.v. Zaanland ..

Het idee is ook door te kiezen voor de vrijdagavond deelnemers van deze groep niet de ‘’eigen loopgroep’’ hiervoor hoeven te verlaten. De trainingen zijn daarbij bedoeld als tijdelijk; de AANVULLENDE TRAININGEN groep start op VRIJDAG 2 OKTOBER en eindigt op 18 december 2015.

Informatie over trainingen is te verkrijgen bij de veelal tijdens clubavonden (dinsdag/donderdag) aanwezige trainers Jan Bakker en René Bouwmeester.

Als dit alles je aanspreekt nodigen we je uit om je hiervoor aan te melden door het versturen naar een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kan je je aanmelden via de aanmeldingslijst welke is/wordt opgehangen in het clubgebouw.

**
Voor een overzicht van uitdagende crosses zie ook:
http://shop.runnersworld.nl/stores/haarlem/9700-runnersworld-cross-circuit-2014-15.html  en
http://crosscircuit.nl/