Laatste nieuws Loopsport

Met 4e Vijfhoekparkloop eindigt AV Zaanland het loopseizoen

De eerste lopers finishte 5:55 na de start. Dat was Jelmer de Gauw die zijn 1,5 km als allersnelste aflegde. Hij werd op 10 seconden gevold door Femke Drijfhout die als eerste meisje over de streep kwam.


Mick Onrust, zat een lange tijd achter Eddy van Leeuwen maar wist hem op tijd bij en in te halen om in 18:57 winnaar te worden bij de mannen op de 5 km.
Bij de vrouwen was het Femke van der Pal die in 19:36 haar jongere zus Jeske ruim voor bleef.

een letter voor iedereen

De 10 km werd bij de mannen een prooi voor Bas Thijsen. Hij liep de ruim 6 ronden in tijd van 38:50 en was daarmee maar 7 seconden sneller dan THOR atleet Ruud Woord.
Bij de vrouwen, ja er liepen nu weer vrouwen mee op de 10 km, was het Sonja van Zeelt die in 52:19 het hele parcours uitliep en als eerste vrouw de eindstreep bereikte.

Na 1:18:24 kwam Gijs Honing over de finish, ondanks dat hij bijna 9 minuten langzamer was dan tijdens de 3e Vijfhoekparkloop van het jaar was hij best wel tevreden. De harde wind kostte hem veel kracht. En de schotse hooglanders moesten onderweg even op de foto gezet worden.

even een foto maken

Met het finishen van Gijs werd het AV Zaanland Loopklassement 2015 afgesloten.  
De vierde en laatste Vijfhoekparkloop van het jaar telde 124 finishers en voor elk van hen had de aanwezige Zwarte Piet een lekkere chocoladeletter.

ook voor de laatste loper een letter

Uitslag < klik hier
Laatste stand AV Zaanland Loopklassement < klik hier