Laatste nieuws Loopsport

1e Rondje Schoolmeester, aardig warm

8 Jeugdlopers op de 2,5 en 102 lopers op de 5 km trotseerden het, voor de toeschouwers aangename, warme weer tijdens het eerste Rondje Schoolmeester van het jaar.De jeugd, ongeduldig bij de start


Malou de Gauw, het eerste meisjeDe jeugd stond al lang voor half elf te trappelen vol ongeduld bij de start om te mogen beginnen aan hun rondje.
KNAL, de jeugd is vertrokken, 4 jongen en 4 meiden schieten naar voren en gaan achter de voorfietser aan. Terwijl de jeugd onderweg is verzamelen steeds meer lopers zich bij start/finish voor hun 5 km. De speaker van dienst roept de rest van de lopers op om ook richting de start te komen om de jeugd de laatste meters van hun rondje aan te kunnen moedigen.
Getuur in de verte, komt daar de voorfietser aan? JA? NEE! Jawel, nu komen ze er toch echt aan. Achter de voorfietser is welgeteld één loper te zien, hij heeft de rest van het veld op grote achterstand gelopen. Het is Jelmer de Gauw die in 9:32 als eerste over de finish snelt en nummer twee Roy Deijkers 1 minuut en 16 seconden voor blijft. Thijs Opperwal blijft met een derde plaats en een tijd van 11:14 het eerste meisje, Malou de Gauw, 8 seconden voor. Pien Bakker finisht met een tijd van 11:43 als tweede meisje en Marieke Bos komt achter Dante Staneke (4e jongen in 11:56) als derde meisje over de meet in 12:51. Floor Bakker werd 4e meisje met een tijd van 13:15.

Het applaus  verstomd, alle jeugd is binnen en de 5 km lopers stellen zich op voor de start. Even na kwart voor elf klinkt ook voor hun het startschot en zet het 102 koppige peloton zich in beweging.
De jeugd die net gelopen heeft zorgt dat het vochtpijl in hun lichaam weer in balans komt door het drinken van een door de organisatie beschikbaar gesteld bekertje water of meegenomen eigen drank. Het aanwezige publiek geniet van het weer maar vraagt zich af of het voor de lopers niet te warm is.

In de 15e/16e minuut wordt het fluorescerende hesje van de voorfietser gespot en kort daarop ook de eerste lopers. Jeroen Kramer komt als eerste het laatste rechte eind opgedraaid en is op weg naar een goede tijd. Hij wilde, na een goede 5 km tijdens de laatste testloop, nu ook vlammen en een tijd onder de 17 minuten neerzetten. Dat lukte met een winnende eindtijd van 16:52. Ruben Romkes loopt zich met een tijd van 17:24 naar een tweede plaats en de DEM atleet John Duinmeijer completeert met een tijd van 17:46 de top 3.

Bij de vrouwen is het Rianne Breedijk die iedere andere vrouw vandaag te snel af is. Na 21:58 komt zij over de eindstreep. Marleen Heemels volgt met een tijd van 22:06 kort daarop op plaats twee. En de op twee na snelst vrouw van de dag met een tijd van 22:33 is Cora Sistermans.

Onderweg

Het is druk net achter de finish, de (water)tap ga open, dicht, open, dicht, open ……. . Menig bekertje met water word gulzig leeg gedronken. Op enkele plekken op het parcours viel de wind weg en was het  ‘aardig warm’. Sommige lopers kwamen met een ‘aardige rooie boei’ binnen.
29 minuten en 54 seconden na de eerste 5 km loper kwam ook de laatste loper over de streep en kon de organisatie beginnen met opruimen.

De uitslagen en foto’s zijn elders op de site terug te vinden en ook de nieuwe tussenstand van het AV Zaanland Loopklassement zal snel op de site te vinden zijn.
De volgende van 4  Schoolmeesters is op zondag 12 juni en ook dan staat er een 2,5 km lange jeugdloop en een 5 km voor de overige lopers op het programma. Zondag 19 juni is er ook een 7,5 km en zondag 26 juni bij het afsluitende rondje is de 7,5 km vervangen door een 10 km.

De 4 Rondjes Schoolmeester zijn sponsorlopen, het geld wat na aftrek van kosten overblijft gaat naar het goede doel, dit jaar is dat, het mede in Nederland opgericht door oud AV Zaanland atlete Martje Hoekmeijer, a Sister’s Hope (Raising Money For Breast Cancer Research)

a Sister's Hope